Der var "fangst", da politiet sammen med hjemmeværnet patruljerede på Øresund i weekenden. (Foto: Kaj Hvolgaard)

Af Niels Berg

Igen: Lystsejlere i færge-indsejlingen

HELSINGØR: Som tidligere omtalt i Helsingør Dagblad er H H Ferries bekymret over de mange små fartøjer, der ikke respekterer forbudszonen omkring Helsingør Havn, og derfor kommer alt for tæt på færgerne. Søndag formiddag var den gal igen, og H H Ferries slog alarm til politiet, som allerede patruljerede i området sammen med hjemmeværnskutteren fra Helsingør. En lystfiskerjolle med tre mænd om bord blev bordet og præsenteret for et bødeforlæg. Men i lørdags var den også gal. Da blev en anden lystsejler standset af politiet i forbudszonen.

Lystsejlerne lå i det forbudsområde, hvor der ikke må være civile småbåde af den simple grund, at de risikerer at blive påsejlet af færgerne.

Det søfarende politi udstedte en bøde på 5.000 kroner til lystsejlerne, inden de blev gelejdet ud af forbudsområdet. Heldigvis skete der ingen ulykker denne gang.

I forbindelse med patruljeringerne i Øresund udstedte politiet også bøder til 12 lystsejlere, der overtrådte reglerne i den såkaldte trafikseparering midtsunds. To af dem var svenske sejlere med resten var danske. Også kan se frem til bøder på 5.000 kroner stykket.

Artiklen sidst ændret: 9. juli 2018 13:04

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu