Det nye stadion skal afskærmes og forbindes med Helsingør Hallen med en bølgende gang af lysende søjler.

Af Josephine Vedel

Stadion får kritik på Facebook: “Det ender i 200 millioner – Alt imens der spares på ældrepleje og børn”

Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger logo

I aften er der krisemøde i byrådet. De skal tage stilling til, om kommunen vil påtage sig den økonomiske risiko, der er ved stadionbyggeriet. Alt imens kommer den økonomiske usikkerhed ikke bag på Helsingør Dagblads læsere.

HELSINGØR: For lidt over en uge siden var smilene brede hos lokalpolitikerne i Helsingør Kommune. De første spadestik til det nye stadion blev taget, og byggeriet så ud til, at det stille og roligt kunne gå i gang.

Men nu vækker stadionbyggeriet igen opsigt, for Helsingørs nye stadion risikerer at blive meget dyrere end de 81 millioner kroner, der er afsat.

Det skyldes, ifølge Helsingør Dagblads oplysninger, at firmaet B. Nygaard Sørensens A/S, der vandt udbuddet af byggeriet, ikke ønsker at garantere, at byggeriet holder sig indenfor budgettet.

Byrådet har derfor to muligheder i aften, når der bliver afholdt ekstraodinært byrådsmøde: Enten påtager Helsingør Kommune sig den økonomiske risiko. Eller man sætter gang i en proces for at annullere kontrakten med B. Nygaard Sørensen.

Men selvom lokalpolitikerne er overrasket og muligvis irriteret over, at stadionbyggeriet har vist sig at være en så rodet og lang proces, så kommer det ikke bag på brugerne af Helsingør Dagblads Facebook og hjemmeside.

“Som om det er den store overraskelse”

– Det ender i 200 millioner. Alt imens der spares på ældrepleje og børn. Alt for fodbolden, skriver Finn Petersen blandt andet på Dagbladets Facebookside.

– Som om det er den store overraskelse. Hvis nu byrådet havde tænkt sig om en ekstra gang inden dette prestige-projekt, så havde de nok set det komme, lyder det også fra Henriette Sandbye.

– Det jo ingen nyhed, at priserne bliver presset i bund, og direkte ligger for lavt. Senere i den slags sager så skrider økonomien, så politikerne er nødt til at smide flere millioner efter det. Dette er en sikker og gentagende fremgangsmåde, skriver Flemming Fuglsang.

– Sådan er det jo altid med offentlige byggeprojekter. Kan da ikke komme som en overraskelse, mener Fredrik Niemeyer.

Og Rune Dahlstrøm spørger:

– Hvornår har Helsingør Kommune stået for et byggeri som har holdt budgettet, jeg spørger bare.

– Jøsses, selv borgerne har skrevet det mange gange. Syntes godt nok der har været en del flop projekter de sidste 4 1/2 år, som har kostet kommunen kassen, slår Katrine Vicktoria Coco Simonsen fast.

“Drop det stadionprojekt”

Den lange rodede proces og nu krisemødet i aften får dog rigtig mange af Dagbladets brugere til at opfordre byrådet til helt at droppe stadionbyggeriet.

– En udvidet svømmehal for unge og ældre var bedre, plus øget støtte til ældreplejen, skriver Connie Møller Andersen.

– Vågn dog op og stop det byggeri, lyder det fra Lisette Christensen.

– Så lad da være med at bygge det, siger jeg bare. Tænk på hvad de penge ellers kunne bruges til, sikkert til noget der er langt bedre, mener Joan Heerwagen.

Du kan læse alle meninger her:

Artiklen sidst ændret: 10. juli 2018 11:26

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger top

Job i Nordsjælland

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
rafn-woldsen, Ordre 1725631,  kunde 275797, 25.000 visninger side
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu