Af Asger Lind Krebs

Lukning af handicappedes ældreklub: ”Vi har valgt de steder, hvor det gør mindst ondt”

Cahetu 395194 1723549 logo 25.000 win win 18/4 18-april 19

Lene Lindberg sidder i social- og beskæftigelsesudvalget for Socialdemokratiet. Hun var en del af det flertal i udvalget, der stemte for en lukning af SPUC's ældreklub.

BESPARELSER: Lene Lindberg fra Socialdemokratiet var en del af det flertal, der stemte ja til at lukke Ældreklubben på SPUC, spare på SPUC's vikarbudget og personalets efteruddannelse, men til gengæld frede køkkenpersonalet og udgifter til pædagogisk ledsagelse.

Hvorfor stemte du ja til at lukke Ældreklubben på SPUC?

- Jeg synes overhovedet ikke, at det her område skal rammes af besparelser. Jeg ved godt, at besparelserne har konsekvenser, og jeg synes bestemt ikke, det er sjovt. Vi sagde ja til mindre besparelser på det her område, end der var lagt op til, men ud fra de forslag, der blev stillet op af administrationen, synes jeg, at det her var et af dem, hvor skaden var mindst. Som jeg forstår det, har Ældreklubbens medlemmer et netværk med hinanden. De har nogle ressourcer, som jeg vil opfordre dem til at bruge i andet regi, måske mere på frivillig basis med hjælp fra pårørende og frivillige. Jeg vil håbe, at SPUC kan finde ressourcer til at få det drevet i gang.

Nødt til at prioritere

Du taler om ressourcer, men min oplevelse er ikke, at Ældreklubbens medlemmer føler sig specielt ressouurcestærke. De spørger tværtimod, hvorfor det er dem, der skal rammes?

- Jeg kan godt forstå, at de synes, det er møgirriterende. Jeg tror ikke, at de er meget ressourcestærke. Men der findes nogen inden for dette område, som slet ikke har ressourcer. For mig er det vigtigt, at dem, der har allermest brug for hjælp, ikke bliver ramt. Dermed mener jeg ikke, at de andre ikke har brug for hjælp, men nogle penge skulle jo findes, og derfor stemte jeg ja.

Hvorfor nedlægge Ældreklubben men sige nej til besparelser på køkkenpersonale og pædagogisk ledsagelse?

- Vi sagde nej til at pille ved køkkenpersonale, fordi folk skal have mad og drikke. Det skal produceres under ordentlige forhold, og køkkenet er en væsentlig del af et sted som SPUC.

- Vi sagde nej til at røre den pædagogiske ledsagelse, fordi man skal have mulighed for at komme ud, selvom man er stærkt handicappet, hvis man eksempelvis vil til koncert eller lignende, og har brug for hjælp til at kunne komme afsted, så skal man have mulighed for det.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 11. juli 2018 11:13

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Seneste Artikler

Kunne du tænke dig at blive gift ved en lynvielse?

Job i Nordsjælland

Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Hgør Teater, Kulturnat 1734966 til 28/9
Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu