Af Asger Lind Krebs

Lukning af handicappedes ældreklub: ”Vi har valgt de steder, hvor det gør mindst ondt”

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

Lene Lindberg sidder i social- og beskæftigelsesudvalget for Socialdemokratiet. Hun var en del af det flertal i udvalget, der stemte for en lukning af SPUC’s ældreklub.

BESPARELSER: Lene Lindberg fra Socialdemokratiet var en del af det flertal, der stemte ja til at lukke Ældreklubben på SPUC, spare på SPUC’s vikarbudget og personalets efteruddannelse, men til gengæld frede køkkenpersonalet og udgifter til pædagogisk ledsagelse.

Hvorfor stemte du ja til at lukke Ældreklubben på SPUC?

– Jeg synes overhovedet ikke, at det her område skal rammes af besparelser. Jeg ved godt, at besparelserne har konsekvenser, og jeg synes bestemt ikke, det er sjovt. Vi sagde ja til mindre besparelser på det her område, end der var lagt op til, men ud fra de forslag, der blev stillet op af administrationen, synes jeg, at det her var et af dem, hvor skaden var mindst. Som jeg forstår det, har Ældreklubbens medlemmer et netværk med hinanden. De har nogle ressourcer, som jeg vil opfordre dem til at bruge i andet regi, måske mere på frivillig basis med hjælp fra pårørende og frivillige. Jeg vil håbe, at SPUC kan finde ressourcer til at få det drevet i gang.

Nødt til at prioritere

Du taler om ressourcer, men min oplevelse er ikke, at Ældreklubbens medlemmer føler sig specielt ressouurcestærke. De spørger tværtimod, hvorfor det er dem, der skal rammes?

– Jeg kan godt forstå, at de synes, det er møgirriterende. Jeg tror ikke, at de er meget ressourcestærke. Men der findes nogen inden for dette område, som slet ikke har ressourcer. For mig er det vigtigt, at dem, der har allermest brug for hjælp, ikke bliver ramt. Dermed mener jeg ikke, at de andre ikke har brug for hjælp, men nogle penge skulle jo findes, og derfor stemte jeg ja.

Hvorfor nedlægge Ældreklubben men sige nej til besparelser på køkkenpersonale og pædagogisk ledsagelse?

– Vi sagde nej til at pille ved køkkenpersonale, fordi folk skal have mad og drikke. Det skal produceres under ordentlige forhold, og køkkenet er en væsentlig del af et sted som SPUC.

– Vi sagde nej til at røre den pædagogiske ledsagelse, fordi man skal have mulighed for at komme ud, selvom man er stærkt handicappet, hvis man eksempelvis vil til koncert eller lignende, og har brug for hjælp til at kunne komme afsted, så skal man have mulighed for det.

Artiklen sidst ændret: 11. juli 2018 11:13

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517

Job i Nordsjælland

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side
michaelford.dk/holger danske 1753424
Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side. skift 19/3
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12, skift 3/4

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu