Af Kirsten Moth

Projektbyggeri i Teglværksbakken: “Vi aner ikke, hvornår vi kan flytte ind”

Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger side

Ændringer i planløsningen uden at informere køberne, gentagne udsættelser af indflytningen og manglende information får nu køberne af de 28 rækkehuse og lejligheder i projektbyggeriet Teglværksbakken i Ålsgårde til at miste tålmodigheden.

ÅLSGÅRDE: Økonomiske tab, gentagne forsinkelser og udsættelser på, hvornår boligerne bliver indflytningsklar er den kaotiske situation, som de mange nye boligejere i nybyggeriet Teglværksbakken i Ålsgårde er konfronteret med.

Ændringer i boligerne under byggeriet, som køberne angiveligt ikke er blevet orienteret om, er også et af de flere forhold, som boligejerne er forargede over, ligesom en manglende information er med til at skabe frustration.

Efter at indflytningen har været udsat flere gange, fik boligejerne senest et nyhedsbrev om, at overtagelsesdagen var udskudt til 30. juli. Nu viser det sig endnu engang, at heller ikke denne dag kommer til at holde.

Alligevel har alle de, der valgte at købe boliger, da projektbyggeriet i Ålsgårde blev udbudt til salg, stadig ingen information fået om, at de endnu engang ikke kan flytte ind på den senest udmeldte dato. Det betyder, at 19 dage før boligejerne regner med at flytte ind, er der i princippet ingen, der ved, at det ikke kommer til at ske.

Fandt ud af det ved et tilfælde

Det var ved et rent tilfælde, at en boligejer, som Helsingør Dagblad har talt med, fandt ud af, at hendes ejerbolig ikke bliver indflytningsklar til den 30. juli. Hun skulle have været flyttet ind i sin bolig til 1,7 millioner kroner 1. december sidste år. Hun står fortsat uden eget tag over hovedet.

– De har brudt alle regler og købskontraktens indhold. I kontrakten står der, at indflytningen måtte udskydes to gange med et varsel på tre måneder. I begyndelsen havde jeg forståelse for, at byggeri af den størrelse kan løbe ind i vanskeligheder og uforudsete problemer, men det her trækker ud i det uendelige. Flere har jo sagt deres nuværende bolig op, har solgt den, har lejet sommerhus, bor midlertidigt hos venner, eller hvordan man nu har arrangeret sig, men det er jo totalt uholdbart, siger en af de nye boligejere på Teglværksbakken, der her af hensyn til sit erhverv med selvstændig virksomhed i lokalområdet ønsker at være anonym.

Helsingør Dagblad kender boligejerens fulde identitet.

Varslinger

Da indflytningen blev udskudt første gang, kom varslet til 1. marts. Derefter fulgte endnu et varsel, der udskød indflytningen til 15. juni. Tre uger senere kom beskeden om yderligere udsættelse til 30. juli.

Boligkøberen har solgt sit hus og havde regnet med, at hun med ferie og med venners hjælp nok kunne komme igennem til 30. juli. Nu ser forsinkelsen dog ud til at kunne vare meget længere og blive en yderligere økonomisk bet for boligejerne.

– De betaler dagbøder til os. 500 kroner pr. dag. Vel at mærke kun på hverdage. Og pengene ser vi ikke nu. De trækkes først fra på den endelige refusionsopgørelse. Det vil sige, at man skal ud at finde penge til leje af alternative boliger. Derudover beder bankerne os om nye bankgarantier med lige så korte mellemrum, som vi får besked om forsinkelserne, siger boligejeren.

Læs også artiklen om ejendomsmæglerens kommentar her på siderne og om købernes reaktion.

Artiklen sidst ændret: 11. juli 2018 11:13

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Skydeselskabet  Kunde nr. 373553  Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo
Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu