TV-vært har startet indsamling til veninde: Pengene skal få hende tilbage til livet


Af Josephine Vedel

Den tidligere tv-vært Anja Steensig Holmbäck har stablet en indsamling på benene, der skal få hendes gode veninde tilbage til livet. På under et døgn er der blevet samlet 35.000 kroner sammen.

HORNBÆK: – Hun var endelig blevet raskmeldt efter et svært kræftforløb og var lige ved at genetablere sit liv.

Sådan lyder det fra den tidligere tv-vært Anja Steensig Holmbäck, der har oprettet en indsamling til fordel for sin veninde, Anette Paritout.

Anette Paritout boede i tagetagen i ejendommen på hjørnet af Ndr. Strandvej og A.R. Friis Vej i Hornbæk. I underetagen har tøjbutikken Neo Noir til huse.

Men da en elinstallation eksploderede i Anettes lejlighed den 3. juni, mistede hun alt, hvad hun ejer.

– Anette er et meget privat menneske, og hun ville aldrig selv bede om penge på den her måde, fortæller Anja Steensig.

Skilsmisse og brystkræft

Anja Steensig og Anette Paritout har kendt hinanden det sidste års tid.

– Jeg mødte hende tilfældigt til et sommerarrangement, hvor vi bare klikkede. Hun er meget hurtigt blevet en nær ven af min familie, og jeg kan ikke sætte ord på, hvad hun ikke har gjort for mig, fortæller Anja Steensig.

– Hun er sådan et menneske, der altid står klar til at hjælpe.

Men de seneste år har Anette Paritout selv haft brug for hjælp.

– Jeg har haft et rigtig dejlig liv med cocktailparties og luksus indtil for fem år siden, hvor alt gik galt. Jeg ramte en mur og valgte at blive skilt fra min mand og bedste ven gennem 20 år, fortæller Anette Paritout.

Hun lejede sig efter skilsmissen ind på Peter Zobels gods nær Tappernøje.

– Men da jeg mistede mine to hunde, der i otte døgn sad fast i en rævegrav, og flere familiemedlemmer også gik bort, valgte jeg at flytte til Hornbæk. Jeg var klar til at begynde et nyt liv.

I 2014 finder Anette Paritout en knude i sit bryst.

– Og pludselig stod jeg der i et kræftpakkeforløb, siger hun.

Smagen på et nyt liv

– Jeg tog ret hurtigt en beslutning om, at jeg ikke ville igennem et kemoforløb, så jeg gjorde alt andet. Jeg juicede tre kilo frugt og grønt hver dag, jeg udrensede mentalt og fysisk og tog imod behandling i Tyskland.

Efter den tredje behandling i Tyskland kunne lægerne fortælle Anette Paritout, at hun var kræftfri. Men tre måneder senere var knuden tilbage.

– Jeg valgte på det tidspunkt at overgive mig, så jeg fik fjernet hele mit bryst. Det fik jeg sidste år. Jeg er blevet færdigopereret for tre måneder siden, fortæller hun.

Efter operationerne var Anette Paritout endnu en gang klar til et nyt liv.

– Jeg har en baggrund indenfor psykoterapi og boligindretning. Alt i mit liv handler om helhed, så min virksomhed kigger på hele hjemmet, når vi indretter. Jeg har brugt mit eget liv til at komme i gang med min virksomhed, og lige inden branden fik jeg smagen på et nyt liv. Jeg blev ringet op af mange mennesker, der gerne ville have mine råd. Det var så skønt, fortæller hun.

Branden

Men den 3. juni, da Anette og hendes veninde skal til en koncert på Tegners Museum, bryder der brand ud i hendes lejlighed.

– Vi har lige sat os til rette på et tæppe og åbnet en rosé, da min telefon ringer. Der er flammer i taget på huset.

– Vi skynder os hjem. Vejen er spærret af, men jeg kan høre, at de tror, at jeg er i lejligheden. At jeg ligger og sover, lige der hvor branden er opstået, så jeg løber hen og fortæller, at jeg er her, fortæller hun.

– Der går halvanden time, så er alt væk. Det var en fejl i nogle elektriske ledninger, der har forårsaget branden. Jeg mistede stort set alt.

Ingen indboforsikring

Tirsdag formiddag er Anette Paritout tilbage i lejligheden for at gøre rent efter skaderne.

– Når man ikke har en indboforsikring, så skal man selv sørge for sådan noget, fortæller Anette Paritout.

Den manglende indboforsikring er årsagen til, at Anja Steensig har oprettet indsamlingen for at hjælpe sin veninde, der hverken har et hjem eller ejendele i dag.

– Jeg kan kun give folk ret, når de siger, at det er for dumt, at jeg ikke har en indboforsikring. Det eneste jeg kan sige er, at når du går fra din mand, mister dine hunde, du har kræft og ligger på et tysk hospital, så er det sidste, du tænker på, en indboforsikring.

– Alle de penge, jeg havde, har jeg brugt på behandlingen i Tyskland, som samtidig har givet mig en kæmpe gæld. Det kostede 60.000 kroner pr. uge, så i dag har jeg en gæld i omegnen af 700.000 kroner.

– Så jeg har lang vej igen.

Et kloster i Bordeaux

– Jeg er så taknemmelig for mine relationer. De er det eneste, der betyder noget. Jeg har et netværk, der er mit livs gave, lyder det fra Anette Paritout.

Tøj og en computer har hun fået af venner.

– Men jeg har ikke et hjem. Jeg bor rundt omkring og passer hunde her og der for folk, der er på ferie. Det eneste, jeg har, er min firhjulstrækker, som jeg fylder op med de ting, jeg får.

Anette Paritout er ofte tæt på at give op.

– Jeg er en korkprop, men jeg er slidt. Jeg vil gerne genetablere mig, men jeg ved ikke, om jeg orker det. Det er ikke ment selvdestruktiv. Men jeg har ingen plan, jeg vil bare gerne se solen stå op og høre fuglefløjt.

– Jeg overvejer da et kloster i Bordeaux, men selvfølgelig har jeg også en fornuftig tankegang. Jeg ved, at jeg skal i gang med mit liv her, og heldigvis har jeg min forretning, hvor jeg hjælper mennesker med at kigge på helheden i deres hjem.

Fra mandag eftermiddag til tirsdag ved frokosttid var der samlet over 35.000 kroner sammen til Anette Paritout. Hvis du har lyst til at sende et bidrag, kan du gøre det via mobilepay på nummer 70553.

Der er indhentet en tilladelse fra Indsamlingsnævnet.

Artiklen sidst ændret: 11. juli 2018 11:13

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018