Af Tine Zedeler

Portræt: “Der skal gøres noget for at Axeltorv bliver mere festligt”

Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side

I en årrække drev Jørn Larsen forretning i Bramstræde, en butik der var i familiens eje gennem tre generationer. Og så er han i øvrigt inkarneret FC Helsingør-fan. Det ville nok også skabe en mindre familiekrise, hvis ikke han var.

ÅLSGÅRDE: Jørn og hustruen Inge Larsen er helsingoranere med stort H. Født og opvokset i lokalområdet og med fædre og mødre - og for den sags skyld bedsteforældre, der har rødder i Helsingør.

- Vi flytter aldrig. Vores datter, svigersøn og to børnebørn bor lige rundt om hjørnet. Det er også her, vi har hele vores bekendtskabskreds. Det eneste tidspunkt, jeg har været væk fra Helsingør, var, mens jeg gik seks år på kostskole på Bogø, fortæller Jørn Larsen.

Han er søn af Hans Aage Larsen, som gennem mange år drev antikvitetsbutik i Bramstræde 4 i Helsingør. Oprindelig var det farmoderen, der etablerede forretningen tilbage i 1918.

Solgte frimærker

I 1966 efter sin fars død overtog Jørn Larsen, som oprindelig er bankuddannet, butikken i Bramstræde, hvor han valgte at skifte antikviteter ud med frimærker.

- Det var cool business. Jeg interesserede mig ikke synderligt for frimærker, men dengang var der gode penge i at handle med frimærker, fortæller han.

I 1995 valgte han at sælge forretningen og har de sidste mange år arbejdet med regnskab og revision.

Ser alle kampe

At være selvstændig forretningsdrivende ligger dog i generne.

Således er Jørn og Inge Larsens datter Marianne Kyhl fortsat i familiens fodspor og driver frisørforretningen Kyhl Coiffure i Stjernegade. Marianne Kyhl er gift med FC Helsingørs direktør Janus Kyhl.

Svigersønnen er dog ikke den eneste grund til, at Jørn Larsen er inkarneret fan af byens lokale fodboldhold.

- Fodbold er en fantastisk sport, også for børn. De har godt af at gå op i noget og være en del af et fællesskab. Vores eget barnebarn Frederik startede med at spille fodbold for Frem/Hellebæk, da han var fem-seks år gammel, fortæller Jørn Larsen, som altid har fulgt med i fodbold, dog lidt ekstra efter Janus Kyhl tiltrådte som direktør.

- Før kom jeg på stadion ind imellem, men efter Janus blev direktør, har jeg set hver eneste kamp. Jeg var også med i Nykøbing F, hvor målmand Mikkel Bruhn blev fløjet ind med helikopter, siger Jørn Larsen.

Jørn Larsen deltager også gerne i debatten om det nye stadion.

- Jeg forstår ikke dem, der ikke vil have det nye stadion. Modstanderne tænker ikke over, hvad det betyder for idrætslivet i det hele taget. Jeg spillede selv fodbold på stadion i 1961. Det ligner stadig sig selv. Det har ikke ændret sig siden. Det kan vi ikke være bekendt, siger Jørn Larsen, som selv spillede fodbold som yngre.

I dag holder han sig i form ved at cykle regelmæssigt til arbejde fra boligen i villakvarteret Møllestenen i Ålsgårde til kontoret i Strandgade i Helsingør.

Bor tæt på børnebørn

Jørn og Inge Larsen har kendt hinanden siden de var unge og har været gift i 51 år.

Parret flyttede fra Snekkersten, hvor de boede i 29 år, til villakvarteret i Ålsgårde for 18 år siden.

Huset, som blev nyopført, da parret købte grunden, som ligger i en tidligere frugtplantage, ligger i fem minutters gåafstand fra datteren, svigersønnen og parrets to børnebørn, Amanda på 13 og Frederik på 20 år.

- Vi flyttede kun til Ålsgårde, fordi min datter og svigersøn, som på det tidspunkt boede i Helsingør, havde kig på en grund i kvarteret. På det tidspunkt var der næsten ikke bygget noget, fortæller Jørn Larsen.

For lidt kvalitet

Jørn og Inge Larsen har da et tæt forhold til børnebørn, datter og svigersøn.

- Vi er meget sammen, men der kan også godt gå dage, hvor vi ikke ser hinanden, fortæller Jørn Larsen.

Jørn Larsen laver regnskab for en del forretningsdrivende i Helsingør og interesserer sig levende for, hvad der sker i byen. Det samme gør hans kone.

Parret er enige om, at der skal ske noget mere med Axeltorv og Helsingørs forretningsliv i det hele taget.

- Der skal gøres noget for, at Axeltorv bliver mere festligt. De regler om at alt skal være helt ens, er helt gak. Torvet mangler stemning. Jeg synes også, vi trænger til nogle flere specialforretninger i byen. Der er for meget discount og for lidt kvalitet, siger Jørn Larsen.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 11. juli 2018 12:37

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
vind salaer – logo
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu