Af Jacob Henriques

Klumme: Et lykkeligt liv i løb

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x

Rolf Lund er 61 år og har undervist på Laborantuddannelsen. Rolf øver sig på at blive forfatter, er engageret i frivilligt arbejde i HSOK, Ungdommens Røde Kors og på Stubben. Interesser: Orienteringsløb, madlavning og udsatte grupper i samfundet.

Fuld fart frem, jeg snitter mosekanten i venstre side og sigter mod bakken bagved, op over kammen og så skulle posten ligge der. Det gør den selvfølgelig. Inden jeg stempler, har jeg styr på retning og vejvalg til næste post, og sådan fortsætter jeg 15-20 poster fordelt på en 7 km bane. Det er den distance, jeg typisk løber i min aldersklasse. Det er en fantastisk følelse, når det hele klapper, og jeg ikke føler, jeg kan lave fejl.

Min teknik fungerer, og jeg glemmer tid og sted, er fuldstændig opslugt af legen og nyder at presse min krop. Følelsen kaldes for flow.

Nogle taler om runners high, men det er noget andet, som sker ved bare at løbe. Det har jeg ikke prøvet ret mange gange, men jeg har tit oplevet lykkefølelsen til et orienteringsløb, hvor alt bare lykkes, hvor det er teknikken parret med det fysiske, som har gjort mig høj.

Jeg har løbet orienteringsløb siden jeg var 13 år. Jeg kan stadig tydeligt huske mit første løb. Det gik ikke særlig godt set i bakspejlet. Jeg blev klart nummer sidst, men jeg havde en idé om, at jeg godt kunne gøre det meget bedre. De næste 20 løb gik heller ikke godt.

Her 48 år efter, kan jeg stadig lave fejl, og som orienteringsløber kan man altid øve sig i at takle modgang og gribe chancen for at blive klogere. Der vil altid være små detaljer, der kan gøres lidt bedre, og det gør det sjovt og udfordrende.

En del af min træning gør jeg sammen med andre. Det er rart at være sammen med nogle løbetosser og småpludre en times tid om små dagligdags hændelser. Kilometerne kommer lidt lettere, og tempoet bliver lidt hårdere til intervaltræningen. Men det meste af tiden træner jeg alene. De bedste ture har jeg, når jeg bare løber uden for stierne. Er jeg uoplagt, er det den mest effektive måde at få en høj puls på og få et godt træningspas. Jeg tæller ikke kilometre, og jeg bruger ikke noget måleudstyr til at bedømme intensiteten. Jeg går meget op i at løbe varieret, det vil sige forskelligt tempo, varighed, underlag og aldrig, aldrig samme rute. Jeg bruger løbeturene til at tømme hjernen.

Nogle gange tænker jeg på noget, men for det meste tænker jeg bare på, hvor jeg skal sætte mine fødder, og hvordan jeg skal sno mig igennem et fældet område eller et vådområde. Når jeg kommer løbende, overrasker jeg ofte rådyr, harer, skovsnepper. Det bedste jeg ved, er, når jeg løber i granskove om vinteren og pludselig hører nogle ultrahøje pippelyde, Så står jeg stille og kigger og kigger efter fuglekonger, som flakser omkring og er så små, at man kunne tage dem for at være sommerfugle.

Der er plads til at løbe orienteringsløb på mange niveauer. Modige børn kan løbe alene fra 10 års alderen, men man kan også starte tidligere sammen med en voksen.

Min far fylder 90 i år, og træner mod VM i Danmark for veteraner og skal dyste i klassen M90. Jeg holder mig til M60 klassen og satser på at løbe fra de 360 konkurrenter.

Ældste deltager er en svensker i klassen M95. VM foregår i Nordsjælland i perioden 7.-13. juli med over 4.000 deltagere fra hele verden.

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:13

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Stengade apotek 68802 15-20.000 win juli 19/20 1757905, solcreme 4/7-1/9 19, skift 19/7

Job i Nordsjælland

https://www.kunstnershoppen.dk/
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20
Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730
Forsyning 375744, 1758728 15-20.000 win juli 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu