Blandt andet på Strand- og Badehotel Marienlyst er der behov for mange medarbejdere med uddannelse inden for hospitality.

Af Jesper Munch Nielsen

Nu går Helsingør efter at åbne en lokal hotel- og serviceskole

Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Analyse viser, at der er stort behov for uddannelse af unge til jobs på hoteller og konferencecentre.

UDDANNELSE: Ude på hotellerne og konferencecentrene, i restauranterne, caféeerne – og for den sags skyld også i butikkerne – skriger de efter dygtigt personale, som ser en fremtid i service-fag på en en lang række områder. Derfor er arbejdet med at etablere en særlig hotel- og serviceskole i Helsingør i fuld gang.

For et års tid siden gav Helsingør Kommune økonomisk støtte til en ekstern analyse af mulighederne for at oprette en hotel- og serviceskole i Helsingør. For nylig blev rapporten fra rådgivervirksomheden Asnæs & Vangstrup fremlagt i Helsingør Byråd.

Konklusionen er, at der er stort behov for en hotel- og serviceskole, der i første omgang kan uddanne personale til netop hoteller, restauranter, caféer og andre lignende arbejdspladser. Analysen konkluderer også, at uddannelsen vil være oplagt at få skabt i Helsingør.

– Jeg kan kun sige positive ting om det her arbejde og projekt. Og jeg er enig i en konklusion i analysen om, at vi skal forberede os grundigt, inden vi kaster os ud i etableringen af uddannelsen. Men der er ingen tvivl om, at hvis det her kommer i land, vil det være godt for Helsingør, siger Gitte Kondrup, socialdemokratisk politiker og formand for Helsingør Byråds børne- og uddannelsesudvalg.

Bør reservere penge

Kort tid efter sommerferien vil byrådet gå i gang med at forhandle Helsingør Kommunes budget for 2019.

Det skal andenbehandles og vedtages mandag den 8. oktober. Gitte Konrdrup håber, at 2019-budgettet kommer til at indeholde økonomi til den videre opstart af en hotel- og serviceskole.

– Jeg mener, at vi bør reservere nogle penge til projektet i budgettet… Vi kommer jo aldrig til at få de helt store uddannelser til Helsingør, men de små nicheuddannelser kan vi godt få. Og jeg er glad for, at erhvervslivet er villig til at gå forrest og hjælpe med at lave uddannelsen sammen med os, siger Gitte Kondrup.

Vil støtte og understøtte

I rapportens konklusion står der blandt andet, at der både på kort og langt sigt er et massivt behov for en uddannelse med fokus på service – hospitality er ordet, der bruges i analysen.

Ifølge rapporten er der desuden 100 procent opbakning til etableringen af uddannelsen fra områdets virksomheder i de berørte brancher. Virksomhederne vil “støtte og understøtte institutionen med tilførsel af studerende, praktikpladser og undervisere”, hedder i analyse-konklusionen.

Hænderne på kogeplade

– Denne rapport er simpelthen spot-on. København og Aalborg har de her skoler. Sådan skal vi også have i Helsingør, fordi vi er en kommune, hvor kulturen og turismen vækster. Og den vækst kommer også i detailhandlen. Vi er nødt til at kunne følge med med arbejdere. Så lad os få hænderne på kogepladen, for nu skal vi ud og gøre det her til virkelighed, siger Ken Torpe Christoffersen, bestyrelsesformand for Strand- og Badehotel Marienlyst.

Indehaver Annette Vangstrup fra rådgivervirksomheden bag analysen sidder såmænd med i hotellets bestyrelse.

Så formanden er ikke overrasket over konklusionen.

– Vi har været med inde over analysen, fordi vi ved, at hvis vi på et hotel med 180 medarbejdere løbende skal kunne få den kvalitet på medarbejdersiden, vi ønsker, så er vi nødt til at finde folk, der er uddannet til dedisse jobs. Og Helsingør er et oplagt sted. Vi har store spillere som Comwell, Konventum og Marienlyst, og vi har mange små hoteller. Vi har også hele bylivet og detailhandlen, vi har museer og Kronborg og så videre, der alle kan bruge unge mennesker, som bringer et nyt niveau i hospitality, siger Torpe Christoffersen.

Det behøver ikke nødvendigt at være en helt ny uddannelse, som udgør en hotel- og serviceskole. Analysen åbner for, at skolen kunne sættes i gang som et spor i for eksempel en HHX-uddannelsen på Erhvervsskolen Nordsjælland i Helsingør.

Næste skridt

Ifølge analysen bør det næste skridt være, at kommunen går ud i de lokale folkeskoler og gymasier for at teste interessen for en hospitality-uddannelse i Helsingør blandt de unge – sideløbende med møder med undervisningsinstitutioner, branchefolk og kommende samarbejdspartnere.

Men arbejdet må gerne gå hurtigt, forklares det i rapporten. Branchen håber angiveligt på undervisningsstart allerede om godt et år på grund af den omtalte mangel på dygtige medarbejdere.

Artiklen sidst ændret: 11. juli 2018 11:13

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Din særlige pleje 396263, 1754223, 15-20.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627
Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win  1753053
Højbjerg vvs maj 19/20 10-15.000 win 1752050

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu