Af Jesper Munch Nielsen

Byrådsmøder skal på Facebook trods politisk vrede over tonen

Casper Andersson 325793 juli 19/20 20-25.000 1752476

Snart kan borgerne se byrådsmøderne live på Facebook. Få følger i dag møderne i salen eller live på YouTube.

FACEBOOK: Selv om mange Helsingør-politikere i disse dage er kritisk over for den hårde og til tider modbydelige tone i debatten på Facebook, har politikerne netop besluttet, at byrådsmøderne i Helsingør skal sendes live på netop Facebook. I en prøveperiode på et halvt år vil Helsingør Kommune forsøge sig med at transmittere – livestreame – møderne via Facebook.

I dag kan interesserede borgere se byrådsmøderne live på YouTube – angiveligt benytter gennemsnitligt cirka 100 borgere sig af den mulighed ved det månedlige byrådsmøde.

Ind i maskinrummet

Håbet for politikerne er, at endnu flere borgere vil se byrådsmøderne.

– Facebook er vel stedet, hvor vi kan nå ud til flest borgere. Så lad os prøve det i en periode. Så kan det være, at vi kan få underbygget debatterne med fakta. Borgerne kan jo se, hvad der bliver besluttet og kan komme med ind i maskinrummet, siger Silas Drejer, socialdemokratisk politiker.

Der var fuld enighed i Helsingør Byråd forleden om at få sendt møderne live på Facebook. De Konservative fik støtte til, at Facebook-transmissionerne skulle evauleres efter seks måneder.

– Der er forsvindende få seere på YouTube. Og jeg vil da håbe, at vi efter det halve år kan lande på 300-400 seere per gang. Dem, der vil brokke sig på Facebook, vil garanteret gøre det alligevel. Men hvis vi sender live, kan det forhåbentlig give nogle mere saglige debatter på Facebook, siger Drejer.

Socialdemokraten har ikke personligt oplevet at blive chikaneret eller truet på Facebook. Men det har mange andre politikere i Helsingør Byråd – som omtalt i Helsingør Dagblad i går borgmester Benedikte Kiær, og i dagens avis kan man læse om en sag om trusler mod Marlene Harpsøe.

Send dem på DR1

Lokaldemokraten Jan Ryberg holder sig ofte fra Facebook-debatterne.

– Der er ingen politikere, som gider det mere. For det er ikke debat. Det er på et så lavt plan og bare en tilsvining af folk, der har en anden holdning. Det bliver man som politiker dødtræt af. Og man skal altså huske, at der er intet, man hellere vil som politikere, end at diskutere med folk, man er uenige med. Det er hele energien i politik. Men det skal være på et holdbart grundlag, siger Jan Ryberg.

Samtidig tror Jan Ryberg ikke på, at live-sendingerne på Facebook vil betyde det mindste for debat-tonen på grupper som for eksempel “Debat I/Om Helsingør samt Kommunen”.

– For min skyld kan de sende byrådsmøderne på DR1, hvis det skal være. Det betyder ikke noget. De mennesker, som vi tager afstand fra, er alligevel uden for pædagogisk rækkevidde, siger Jan Ryberg.

Venstres Mette Lene Jensen har oplevet, at hun personligt trækker sig fra mange debatter.

– På tidspunkt blev der for eksempel diskuteret takster i dagsinstitutioner. Jeg vidste noget om reglerne og skrev noget fakta. Men så fik jeg så hatten passede. Jeg var en stor idiot. Og når man bliver druknet i ondskabsfuldhed, så gider man ikke forsøge mere. Og det er ikke ment arrogant, siger Venstre-kvinden.

Mette Lene Jensen finder det en smule populistisk at sende byrådsmøderne på Facebook. Hun regner således ikke med, at den nye kanal vil gøre den store forskel.

Artiklen sidst ændret: 13. juli 2018 14:45

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Louise Klinikken, 397931, 1754223, 10-15.000  win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Brødsnedkeren april 19/20 10-15000 win win 1751633, skift 29/5
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334, skift 3/5, 2/7
Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win  1753053
https://www.kunstnershoppen.dk/
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu