30-årig tiltalt for grov flaskevold – men offeret døde


Af Niels Berg

(Foto: Lars Johannessen)

Politiet har afsluttet efterforskningen af sagen om en 24-årig mands død efter flaskevold på Gl. Hellebækvej i foråret. Den tiltalte bliver ikke anklaget for drab eller dødsvold.

HELSINGØR: En 30-årig mand fra Helsingør blev i april varetægtsfængslet efter, at den mand – ligeledes fra Helsingør – han et par dage tidligere havde slået og skåret i halsen med en flaske på Gl. Hellebækvej ved Mjølnersvej, var afgået ved døden på hospitalet.

Men tre dage inde i varetægtsfængslingen blev den 30-årige løsladt. Han har siden været på fri fod.

Nu har politiet afleveret resultaterne af efterforskningen til anklagemyndigheden, og der er lagt op til, at den 30-årige “kun” bliver anklaget for grov vold. Retssagen ventes at begynde om et par måneder.

Døde af noget andet

Selv om den 24-årige døde kort efter, at han var blevet udsat for flaskevolden, som også gav ham et flækket øjenbryn, så var det ikke volden, han døde af.

Det fastslår obduktionsrapporten, som angiver en anden dødsårsag, men om den grove vold, som den 30-årige tidligere voldsdømte mand, udsatte ham for på Gl. Hellebækvej, kan have “skubbet på”, er uvist.

Men han undgår altså en tiltale for drab eller vold med døden til følge. Politiet vil stadig ikke afsløre, hvad den 24-årige mand helt præcist døde af. Men det vil komme frem i retten, og Helsingør Dagblad dækker retssagen.

Narko og bange vidner

Den 30-årige dukkede selv op på politigården i Helsingør sammen med en advokat, da det stod klart, at den 24-årige var afgået ved døden på hospitalet.

Efter at have slået og skåret ham med flasken kørte han sit offer til Murergade, hvor Sundhedshuset ligger. Men den 24-åriges liv stod ikke til at redde på sygehuset.

Et vidne oplyste dengang, at vedkommende frygtede for repressalier, hvis han udtalte sig om sagen. Kilder har fortalt Helsingør Dagblad, at den 30-årige overfaldt den seks år yngre mand på grund af narkogæld.

Artiklen sidst ændret: 16. juli 2018 14:10

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018