Af Helsingør Dagblad

Helsingør vandt den første Øresundspokal

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

19-årige Lukas Jensen blev helten, da FC Helsingør vandt straffesparkskonkurrence

FODBOLD: For tredje år i træk bød FC Helsingør og Helsingborgs IF på Øresundsderby, og mens de to tidligere møder begge har fundet sted i de kolde vintermåneder, så havde gårsdagens opgør på Helsingør Stadion på forhånd vundet noget mere publikumsappel.

Ikke mindst fordi FC Helsingør’s fanklub havde stillet en Øresundspokal på højkant. Den kunne fungerende borgmester Henrik Møller så efterfølgende overrække til spillerne fra FC Helsingør, måske som starten på en ny tradition, inspireret af gamle dages venskabsdsyster.

Lønstrup’s forsvars fokus

Pokal eller ej, FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup havde på forhånd prioriteret spilletid til dem, der ikke fik så mange minutter i benene mod Crystal Palace.

– Det var en hård kamp, så jeg valgte at se bort fra nogle af stamspillerne i dag, forklarede cheftræneren om fraværet af Mikkel Bruhn, Andreas Holm, Douglas Ferreira, Pascal Gregor og Matheus Leiria.

Lønstrups primære fokus handlede dog om målmandsposten og højreback-positionen, hvor FCH fortsat har et par spørgsmålstegn.

– Det var en streg i regningen, at vi mistede Kappenberger, så først og fremmest kigger vi på en målmand, der kan gå ind og presse Mikkel Bruhn, forklarede han og understregede, at førstekeeperen ikke umiddelbart er på vej væk.

Den rutinerede løsning hedder Michael Tørnes, og den 32-årige Vitesse-keeper spillede en solid kamp, inden han gav plads til et ungt alternativ i skikkelse af 19-årige Lukas Jensen.

Også på højreback er FCH udfordret, med Ricki Olsen’s afgang og en fortsat langtidsskadet Johannes Ritter.

– Den er fortsat åben. Vi har Martin Fisch, der har spillet derude, og Frederik Bay kan også, selvom han er venstrebenet. Derfor prøvede vi idag Sebastian Avanzini fra Skovshoved, der gjorde det rigtig godt, lød det fra Lønstrup om prøvespilleren, der sluttede sin første optræden på Helsingør Stadion med at blive kåret som man-of-the-match.

Den 23-årige dansk-italiener koncentrerede sig om sine defensive opgaver, men da han endelig kom med frem, var det med effekt. Højrebacken jagtede en bold i det svenske felt, stødte sammen med målmand Kalle Joelsson, og så var målræven Pierre Larsen over returen og sendte den i nettet til 1-0.

En bevægelig Pierre Larsen var en af FCH’s bedste i første halvleg, hvor han skabte uro i gæsternes bagkæde. Det var ved at give bonus kort efter, da prøvespilleren Carl Lange fra HIK var tæt på at øge.

Også prøvespilleren Kristian Andersen gjorde sig godt bemærket. Den lille offensivspiller leverede gode vendinger, havde hurtige fødder og flere gode dybe stikninger til Pierre Larsen.

Ingen Andreas Granqvist

Mens FCH’s spillere har været igang nogle uger, så havde gæsterne kun fire træningspas i benene efter den korte sommerpause. Det betød at Helsingborg-træner Per-Ola Ljung prioriterede fysikken og gav alle spillerne i den store trup omkring en halvleg hver.

Havde tilskuerne forventet at se en anden nytilgang i Helsingborg-trøjen, blev de dog skuffede. Den svenske landsholdsspiller Andreas Granqvist har fået nogle ekstra dage til at lande i sin nye klub efter VM-slutunden, og den 32-årige forsvarsspiller træder først ind i Helsingborgs træning i næste uge.

Trods fraværet af den nye kendis gjorde Helsingborg dog en fin figur og fik fortjent udlignet efter pausen, da Mattias Almeida udnyttede en dyb stikning.

Dramatisk straffesparks-konkurrence

Flere mål bød opgøret ikke på, og så gik man i bedste VM-stil over til en straffesparkkonkurrence. Her reddede den unge FC Helsingør-målmand Lukas Jensen skuddet fra Filip Sjöberg, og da FC Helsingør scorede på samtlige fem spark – ved Anders Holst, Carl Lange, Patrick Olsen, Frederik Bay og Christian Køhler – kunne dagens anfører Martin Fisch løfte det nyvundne trofæ.

FC Helsingørs sidste træningskamp inden sæsonpremieren spilles på fredag, hvor man igen i år får besøg af det amerikanske mandskab Bridges FC fra Chicago. En kamp der spilles på Helsingør Stadion kl. 18.

FC Helsingør – Helsingborgs IF 1-1 (1-0)

1-0 Pierre Larsen (29)

1-1 Mattias Almeida (71)

Straffespark: 5-3

Tilskuere: 710

FC Helsingør: Michael Tørnes (61.: Lukas Jensen) – Sebastian Avanzini, Daniel Jørgensen, Martin Fisch, Mathias Johannsen (72.: Frederik Bay) – Sebastian Elvang (72.: Adnan Mohammad), Frederik Roepstorff (72.: Patrick Olsen), Mikkel Basse (72.: Christia Køhler), Carl Lange – Kristian Andersen (72.: Andes Holst) – Pierre Larsen (72.: Malvin Frithzell).

Artiklen sidst ændret: 17. juli 2018 16:18

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517

Job i Nordsjælland

Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
Malerfirmaet Nordkysten april 19/20 15-20.000 win win 1752452
Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu