Billedgalleri: Et liv i sus og dus


Af Niels Berg

KOLONIHAVE: Billederne fra Anne Schmidts kolonihavehus på Solbakken i Helsingør taler deres tydelige sprog om, at hygge og trivsel ikke er et spørgsmål om luksus og udstyr.

Det er et gammel kolonihavehus, efter sigende et af de første i kolonihaveområdet, som “Kong Peder” alias borgmester Peder Christensen grundlagde helt tilbage i 1940erne. Kolonihavehuset består af to skurvogne, som er sat sammen – og de har fået lov til at blive gamle uden nogen form for ansigtsløftninger. Derfor står brætterne lidt frønnede hist og her og ruderne viser også, at de har et langt liv bag sig.

– Men det synes kun er hyggeligt, siger Anne .

– Det er ikke huset, der tæller, det er mere haven. Men det er rart at kunne gå indenfor med en kop te, hvis det skulle begynde at regne, siger hun.

Taget har da også fået en overhaling og der er også malet lidt over hist og pist siden Anne overtog stedet for cirka 10 år siden.

Det er en anden form for luksus, end den materielle, nemlig den luksus naturen byder på, uden at den kommer med en faktura.

Blomster, grønne træer, summende humlebier og fuglefløjt fra oven. Livet i det grønne stemmer mennesker mildt, og alle falder til ro, når de sætter sig på en klapstol ved Annes kolonihavehus med en iskold Wiibroe i hånden. Det er et liv i sus og dus.

berg

Artiklen sidst ændret: 19. juli 2018 11:22

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018