Flere af køberne til disse lejligheder og huse ønsker nu at komme ud af deres købskontrakter efter konkursen.

Af Kirsten Moth

Flere husejere i det konkursramte byggeri forsøger nu at komme ud af deres købskontrakter

Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo

Fagforeningen 3F vil have den ansvarlige entrepenør i arbejdsretten.

ÅLSGÅRDE: Flere købere til lejlighederne og husene på det konkursramte, halvfærdige byggeri Teglværksbakken ApS i Ålsgårde ønsker nu at komme ud af deres købskontrakter. Selv om det kan betyde større økonomiske tab for den enkelte, der har indbetalt depositum og har flere måneders dagbøder til gode, låst inde på en spærret konto, på grund af flere indflytnings-forsinkelser, så foretrækker flere af køberne angiveligt at trække sig ud nu, mens konkursen er under behandling.

Det oplyser kilder til Helsingør Dagblad.

Det roder

– Der er flere ejere, der stadig ikke har fået besked fra kurator om konkursen.

– De har ikke styr på adresserne, hverken post- eller mailadresser og på nogle breve er forkerte oplysninger om, hvilke boliger vi har købt. Hvor store beløb, vi mister i dagbøder afhænger af, hvornår man skulle være flyttet ind, fortæller en af de købere, der har besluttet sig for at trække sig ud af købet, hvis det viser sig at blive en mulighed.

Der er deponeret dagbøder på ca. 10.000 kroner pr. måned, hvor den pågældende bolig har været forsinket.

Siden det er kommet frem, at Teglværksbakken ApS er begæret konkurs, er der kommet stadig flere oplysninger frem om et byggeri, der ifølge flere kilder til Helsingør Dagblad har sejlet gennem længere tid.

Blandt andet viser det sig nu, at et større antal vinduer er sat forkert i og at skydedøre ikke kan lukkes.

Et lukket kredsløb

Byggegruppen 3F, Frederiksborg, har været nægtet adgang til byggepladsen. Fagforeningen har henvendt sig for at tegne overenskomst med det skiftende antal entrepenører, der har stået for arbejdet på byggepladsen.

– Det har været en slags lukket kredsløb af firmaer og det har bestyrket vores mistanke om, at alt ikke har været, som det burde, siger Peter Bøgh Kjærulff, formand for Byggegruppen 3F Frederiksborg.

Nu er 3F tæt på at sende sagen for arbejdsretten, fordi det ikke har været muligt at komme i dialog med firmaet.

– Vi er blevet kastet rundt mellem flere firmaer og senest kom vi frem til at stille et overenskomstkrav til et firma JC VVS. Det lød jo lidt mærkeligt, at et VVS-firma havde lavet tømrerarbejdet, men sådan var det altså, fortæller Byggegruppens formand Peter Bøgh Kjærulff.

Kastebold

– Vi blev kastebold mellem de forskellige firmaer og måtte ikke komme ind på byggepladsen.

– I en mail fik vi at vide fra firmaet, at faglige møder kunne foregå på den lokale kro efter arbejdstid. Vi har ikke problemer med, at der er udenlandsk arbejdskraft på byggepladsen. Danskere håndværkere er jo også i udlandet for at arbejde. Men vi har et problem med, at de ikke arbejder efter overenskomstmæssige forhold.

Artiklen sidst ændret: 19. juli 2018 11:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627

Job i Nordsjælland

HF Byg 353825 1723481  logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19
Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side. skift 19/3
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu