Mennesker, der tager så meget tøj på, at man ikke kan se deres ansigter, skal betale store bøder fra den 1. august. Her kan du se de fire beklædningsformer, der bæres af muslimske kvinder. Øverst fra venstre er det en hijab, niqab, chador og burka. (Scanpix)

Af Niels Berg

Politiet forbereder sig på at skride ind over for borgernes tøjvaner

https://www.kunstnershoppen.dk/

Den 1. august træder den nye tildækningslov i kraft. Politiet er ved at finde ud af, hvordan sagerne skal håndteres og er forberedt på mange anmeldelser.

HELSINGØR: Politiet står foran en ny og usædvanlig opgave.

Gennem alle årene er ordenshåndhæverne skredet ind over for personer der krænkede almenhedens blufærdighed ved at tage for lidt tøj på. Men fra den 1. august skal ordensmagten også skride ind over for mennesker, der har for meget tøj på.

Det drejer sig om tildækningsloven, som fra denne dato forbyder kvinder at gå med helt eller delvist tildækkede ansigter på offentlig vej ikke mindst i form af den såkaldte niqab og burkaen, men også elefanthue, hætte, tørklæde, maske, hjelm, heldækkende dragt, kunstigt skæg osv.

Der var på et tidspunkt lagt op til at håndtere sager om brud på tildæknings­loven efter den enkelte betjents skøn, men det er politiet gået bort fra igen. I stedet arbejdes der stadig på at få udarbejdet et sæt faste regler, som alle politifolk skal følge.

Indsats i boligområder

Det er politikommissær Anders Schytt, der sidder i spidsen for den nyoprettede enhed i Nordsjællands Politi, som sandsynligvis vil få flere sager om brud på den nye påklædningslov, end andre politikolleger.

– Forebyggelses- og nærhedsenheden, som den hedder, kommer til at arbejde tæt på det vi kalder for særligt udsatte boligområder, og vi er ved at finde ud af, hvordan de enkelte sager skal håndteres og prioriteres, siger Anders Schytt.

Helsingør Dagblad har talt med politifolk, som frygter mange anmeldelser om kvinder med de nævnte hovedbeklædninger på gader og veje.

To kvinder anmeldt

– Det er vigtigt at være forberedt, men vi skal have et sæt faste regler for håndhævelsen, så alle ved hvordan de skal forholde sig, siger Anders Schytt.

Han fortæller at politiet allerede før loven er trådt i kraft har fået en anmeldelse fra en borger, som så to kvinder med de snart forbudte hovedbeklædninger på Tårbæk strand. Kvinderne slap med en advarsel.

Men fra den 1. august falder hammeren, selv om det er besluttet, at overtrædelser ikke kan straffes med fængsel.

Til gengæld bliver der slået hårdt ned på pengepungen. Første gang koster det 1.000 kroner, næste gang 2.000, tredje gang 5.000 og derefter 10.000 kroner hver gang det sker.

Schytt ved endnu ikke om det kan blive aktuelt at konfiskere beklædningstykkerne i gentagelsestilfælde.

Artiklen sidst ændret: 19. juli 2018 11:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Malerfirmaet Nordkysten side+logo 26/3-18-31/3-19 win win 1721580+81+82
Smoke n Steam  logo  384849 1723552 25.000 win win 18/4 18- april 19
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu