Den tidligere Restaurant Dansk blev forladt i huj og hast. I mindst tre måneder stod propfyldte køleskabe uden strøm, mens madvarerne rådnede. (Foto: Lars Johannessen)

Af Niels Berg

Udlejer rystet over svinesti i forladt restaurant

Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo

Rådden mad i køleskabet, fedt og fritureolie på vægge og gulve. Fluerne sværmede om rengøringsholdet, da det rykkede ind i den tidligere Restaurant Dansk.

HELSINGØR: Administratoren i ejendomsselskabet Gammeltorv har aldrig oplevet noget lignende. For ikke så lang tid siden blev konkursboet efter Restaurant Dansk i Bjergegade ved Axeltorv givet fri. Det betød, at udlejer fik nøglerne til de tidligere restaurantlokaler tilbage.

Under besigtigelse af lokalerne og ikke mindst køkkenfaciliteterne fik ejerne et chok. Da indehaveren forlod lokalerne i begyndelsen af året, var der åbenbart ikke tid til at få gjort rent og tømt frituregryderne eller til at få ryddet ud i køleskabe og andre opbevaringssteder til fødevarer.

Slukket for strømmen

Da der samtidig blev slukket for strømmen efter konkursen, rådnede madvarerne ganske langsomt i to kæmpestore køleskabe, og olien og de gamle pomfritter i frituregryderne gik samme vej. Der var grund til at holde sig for næsen, da rengøringsholdet senere rykkede ind.

– Der drev gammelt fedt ned ad væggene og ud på gulvene, og der stod fedtindsmurte pander over alt. De rådne fødevarer, som havde stået i de slukkede køleskabe i over tre måneder, havde tiltrukket masser af fluer. Om forholdene også havde lokket rotter til, skal jeg ikke kunne sige, men det ville ikke have overrasket mig, fortæller Claus Heinze fra udlejningsselskabet.

Gammeltorv brugte et par uger på at skrabe fedt af vægge og gulve i køkkenet og få rengjort toiletterne, og det har kostet selskabet store summer på at få ryddet op og saneret i de konkursramte lokaler.

Nu skal de sælges

Selv om der vil blive gjort krav på betaling af rengøring og oprydning af lokalerne i konkursboet, så har selskabet i realiteten skudt en hvid pind efter en godtgørelse.

– Nu er der gjort rent på stedet, og efter sommerferien vil Gammeltorv forsøge at afhænde lokalerne til en ny ejer. Men hvis det ikke lykkes, så lejer vi ud igen. Denne gang vil dog være ekstra opmærksom på lejers økonomiske og forretningsmæssige baggrund, siger Claus Heinze.

Ejeren af Restaurant Dansk er i øvrigt den samme mand, som nu, via selskabet Ren Multiservice ApS, driver Royal Bar i Hovedvagtsstræde.

Artiklen sidst ændret: 19. juli 2018 11:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Job i Nordsjælland

Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side. ny jan 19, ny feb 19
Petersen ure-smykker, 373613, 1724569, 25.000 visninger logo
Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo
DRACHMANN ejendomsadm HEP 22/2-22/3 1749603
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu