Byen trænger til blomster og udsmykning


Af Kirsten Moth

Opfordring fra de handlende til byrådspolitikere: afsæt nogle penge til byens forskønnelse.

HELSINGØR: Byen trænger til at blive forskønnet. Blomsterkummer, diverse dekorationer og nogle steder en renovering af gågadebelægningen er tiltrængt.

Det mener blandt andet flere forretningsdrivende i Helsingør, der opfordrer til, at byrådspolitikerne på baggrund af den øgede turisme og denne sommers store rykind af gæster vil fremsætte budgetønsker for 2019 for en opgradering af byens udseende.

Det siger blandt andre John Brødbæk, indehaver af herremodeforretningen Mr. August, og tidligere formand for dét, der før hed Cityforeningen og nu er omdøbt til Helsingør Handel.

– Min kone og jeg har netop været på en tur op langs den jydske vestkyst, fra Esbjerg og op til Løkken, over Holstebro, hvor jeg selv oprindeligt kommer fra.

– Det generelle indtryk er altså, at på de kanter bliver der virkelig afsat nogle penge til forskønnelse af miljøet, og det betyder meget, fortæller John Brødbæk.

Politiker vil se på det

Han nævner som et eksempel på, hvad man kan gøre i Helsingør, at der tidligere har været en del blomsterkummer i byen, og at blomsterkummerne blev vedligeholdt og beplantet af medarbejdere i et nu nedlagt beskæftigelsesprojekt på Sindshvile.

Formand for Helsingør Kommunes kultur- og turismeudvalg, Henrik Møller, socialdemokrat og midt i sommervarmen borgmester-ferieafløser, er enig i, at byen godt kan trænge til en opgradering på udsmykningen.

– Det er rigtigt, at vi skal se på, hvordan vi får skabt et pænere billede. Meget kan gøres med forholdsvis små greb, og lad os på den måde plukke de lavthængende frugter ned og forskønne byen på den måde.

Artiklen sidst ændret: 19. juli 2018 15:08

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018