Af Mads Birch

Fire på prøve i FC Helsingør

Euronics side win win 30.000 16/4 18 – april 19 1723144

Der er fortsat spørgsmålstegn ved en lille håndfuld spillere. Tre mand kæmper om en plads i målmandshierakiet.

FODBOLD: Sommerens fem træningskampe har budt på adskillige nye ansigter i FC Helsingør-trøjen. Vanen tro har Christian Lønstrup benyttet sig af flere prøvespillere, og en lille håndfuld af disse er fortsat i spil til en FCH-aftale.

Mest fokus har der været på målmandsposten, hvor der blev en plads ledig med Adrian Kappenbergers afgang til Hobro. Oveni kommer spekulationerne om, hvorvidt Mikkel Bruhn også er FCH-spiller, når transfervinduet smækker i den 1. september.

Michael Tørnes er det rutinerede alternativ, men den 32-årige ex-Brøndby keeper er givetvis også den dyreste løsning. Han er netop vendt hjem fra hollandske Vitesse og spillede mod Helsingborg og Crystal Palace.

Tidligt på sommeren dukkede Filip Djukic op fra FC København, hvor hans kontrakt er udløbet. Den bare 18-årige keeper er næppe førstevalgs potentiale, men kunne måske være kandidat til en backup position. Med sine bare 181 cm har han dog højden imod sig på den vigtige post.

At Lønstrup med disse to kandidater ikke har afblæst eftersøgningen kunne dog tyde på, at cheftræneren har andre tanker. Det har banet vejen for 20-årige Viktor Anker, opvokset i Brøndby, men senest lejet ud til Næstved og nu kontraktløs. Med sine 194 cm fylder han noget mere og har i foråret fået erfaring i 2. division hos oprykkerne fra sydsjælland. Anker kom på banen til de sidste 45 minutter af aftenens opgør og viste sikre indgreb i feltet og en fin refleksredning.

I modsatte ende af banen er 19-årige Carl Lange fortsat i spil. Den Jesper Grønkjær-lignende spiller fik et kort indhop mod Crystal Palace, fuld spilletid mod Helsingborg og de sidste tyve minutter i aftes. Han betegnes som et stort talent, som flere klubber har haft på deres radar.

Fire er væk igen

Afgjort er det til gengæld, at der ikke bliver noget FCH-ophold for den tidligere HB Køge-spiller Kristian Andersen, der er taget videre og rygtesvis sigter på en udenlandsk klub.

Højrebacken Sebastian Avanzini gjorde det glimrende mod Helsingborg, hvor han blev kåret til kampens spiller. Den 23-årige Skovshoved-spiller formåede dog ikke at overvise trænerteamet om at han er løsningen på backspørgsmålet, og han træner ikke længere med i FCH.

Heller ikke den tidligere Randers FC-spiller Lucas Haren formåede i løbet af sommeren at træne sig til en aftale og den tidligere Viborg- og Ajax Amsterdam-spiller Markus Bay, måtte også nøjes med et kort indhop i udekampen mod Hansa Rostock.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:44

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtning til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
Smoke n Steam logo 384849 1723552 25.000 win win 18/4 18- april 19
KV-Revision, Kunde nr. 280954, Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Madam Sprunck, Kunde nr. 220955, Ordre nr. 1725351, 25.000 visninger logo/side
Cafe Hammermollen top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu