Af Kirsten Moth

Kunst er ikke bare for sjov: Aldrig har der været så meget interesse for støtteforeningen

Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side

HORNBÆK: Kunst er ikke bare for sjov. Det beviser det efterhånden store arrangement, Kunst i Teltet i Hornbæk, som har fundet sted i den forløbne weekend. Aldrig har der været så stor interesse for denne begivenhed, der begyndte for en del år siden med en udstilling af nogle få kunstudøvende og -interesserede ildsjæle og en lille gruppe mennesker, der var begyndt at arbejde med ideen om at etablere et kunstmuseum i Hornbæk.

Aldrig har så mange meldt sig ind i støtteforeningen til Hornbæk Kunstmuseum, som tilfældet var denne weekend.

– Jeg har lige været ude at finde en ny kasse til indmeldelseskuponer. Den anden var allerede fyldt. Det er helt overvældende og dejligt, sagde formand for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum, Sine Bayard.

10 spændende billedkunstnere udstillede i år i teltet på museumsgrunden skænket af Gudrun Thomsen. Hun har testamenteret grunden til fonden for Hornbæk Kunstmuseum med det ønske, at der skal opføres et museum.

Undres og væmmes

Den kendte arkitekt Kim Utzons tegninger af det nye kunstmuseum, som foreningen har fået udarbejdet som skitseprojekt, var naturligvis med på dette års udstilling for at skabe så megen interesse som muligt om museet, som kommer til at koste omkring 80 millioner kroner, og hvor Kim Utzons søster, Lin Utzons værker, bliver en del af den bærende, permanente udstilling. Utzon-familien har lokale rødder i Hornbæk- og Helsingør-området, og søskendeparret har kastet sig ind i dette projekt for at medvirke til, at det bliver realiseret.

– Kunst er ikke bare til pynt – eller flødeskum i vores samfund. Kunst skaber sammenhængskraft. Vi husker sikkert de kunstoplevelser, der har fået os til at tabe mæglet eller bare sidde eller stå helt stille – og nyde farverne, motivet, kunstnerens ambitioner. Vi hukser også, når noget kunst har fået os til at undres eller væmmes, når vi ikke forstår det, når det danner baggrund for diskssion. Ja, kunst har en kæmpe betydning for os mennesker, sagde Hanne Støvring, executive director i American Friends of Statens Museums for Kunst, MA i kunsthistorie og selv udøvende billedkunstner, i sin åbningstale i teltet.

– Hornbæk mangler et samlingssted og kulturelle oplevelser, der rammer bredt. Kunst er vigtigt, og i disse tider, hvor der desværre skæres i stort set alle bevillinger til kunst og kultur, bliver kunst bestemt ikke mindre vigtig, understregede Hanne Støvring.

Helsingør Kommunes kultur- og turismeudvalg støtter Kunst i Teltet med 5000 kroner.

Sådan bliver du medlem

Man kan blive medlem af Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum for 200 kroner om året.

Støtteforeningens formål er sammen med Fonden Hornbæk Kunstmuseum og Helsingør Kommune at få bygget et museum på hjørnegrunden af A.R. Friisvej og Kystvej.

Det er Gudrun Thomsen, der har testamenteret grunden til fonden med ønsket om, at der skal opføres et museum her.

Som medlem af Støtteforeningen kan man følge med i, hvordan det går med projektet Hornbæk Kunstmuseum.

www.museumihornbaek.dk

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 12:58

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger Top

Job i Nordsjælland

BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
Cafe Hammermollen top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu