En del af Nordvests historie kan snart aflæses på gavlen af Abildvængets bibliotek. Det er den russiske streetartkunstner Rustam Quibec, der baseret på lokale beretninger, giver sin fortolkning af lokalhistorien.

Af Claus Kjærsgaard

Nu lægges der gavl til Nordvest-anekdoter

Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger side

HELSINGØR: I midten af august begynder gavlen på Abildvængets bibliotek at tale. Den kommer til at fortælle en eller flere historier, der kommer til live med hjælp fra den russiske stretart kunstner Rustam Qubic.

Når Rustam Quibic er færdig med sit værk vil Helsingør have 12 værker i projektet “Byens mure fortæller”.

Ideen til gavlmaleriet fik formand for Boliggårdens bestyrelse Charlotte Olsen.

Hun blev inspireret af de tre tunnelmalerier på Vapnagård, der er blevet en del af områdets identitet.

Kunst og Byrum satte sig i forbindelse med kunstneren Rustam Qubic fra den russiske republik Tatarstan. ”Kunstnerens fortællende og illustrative stil vil fungere godt i området og passe godt til en visuel fortælling om bøgernes magi, biblioteket som mødested og områdets mangfoldighed”, forklarer Elisabetta Saiu.

Kunstneren Qubic maler altid motiver, som forholder sig til det specifikke sted og de mennesker han møder. Derfor vil kunstneren gerne tale med alle interesserede borgere og han står klar på Abildvængets Bibliotek den 1/8. Kunstneren vil med afsæt i de lokale historier arbejde med murmaleriet.

Beboerne i Nordvest er en blandet skare. Der er enlige, ældre og børnefamilier. Der er alment byggeri og parcelhuse. Skoven er lige rundt om hjørnet og så er der selvfølgelig det lokale bibliotek, hvor børnene er på fornavn med de ansatte. Der er lektiehjælp, filmvisninger og kunstudstillinger. Mange folk kommer for at læse avis, drikke en kop kaffe, få en sludder eller låne en bog. Med murmaleriet bliver det synligt for alle, der går forbi, hvad Abildvænget og biblioteket er for et sted.

Rustam Qubic arbejder som stedsspecifik street art kunstner i det meste af verden. Han er uddannet på kunstakademiet i Kazan, Tatarstan.

Workshop

Onsdag den 1/8 kan street art interesserede børn, unge og voksne deltage i workshoppen ”Skitser dit eget murmaleri”.

Her kan deltagerne få tips og tricks til at få et murmaleri til at fungere i samspil med et specifikt sted og til at arbejde i praksis med malerier i enorme skalaer. Workshoppen er del af et heldagsarrangement på Abildvængets Bibliotek, hvor Passage Festival og Gang i Nordvest også bidrager med teater og workshops.

Onsdag den 1/8 kl. 11-14 er der workshop for børn i alderen 8-13 år.

Onsdag den 1/8 kl. 15-18 er der workshop for alle over 14 år.

Tilmelding sker ved at skrive på kunstogbyrum@gmail.com. Sidste frist for tilmelding er den 25. juli.

clk

Artiklen sidst ændret: 25. juli 2018 10:02

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Job i Nordsjælland

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Side/logo
Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu