Privatfoto

Af Josephine Vedel

Birgitte melder sig ind i kampen om Lundes Folketingsstol

Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo

Birgitte Vinding melder sig som folketingskandidat istedet for Esben Lunde Larsen. Men hun stiller ikke op i Nordsjælland, men derimod Ringkøbing-Skjern.

HELSINGØR: 50-årige Birgitte Vinding, der arbejder som kommunikationsmedarbejder på Kulturværftet, melder sig nu ind i kampen om, hvem der skal afløse tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen som folketingskandidat.

Birgitte Vinding, der bor i Helsingør, stiller op i Venstres folketingskreds i Ringkøbing-Skjern.

– Jeg vælger at stille op i Vestjylland, fordi det er landvenstre, som har de værdier, jeg er rundet af, fortæller hun.

Birgitte Vinding er født og opvokset i Stauning ved Ringkøbing Fjord. Men selvom det er området, hun stiller op i, så har hun ikke planer om at flytte fra Helsingør.

– Jeg flytter ikke før om nogle år.

– Min far er 79 år, og han ønsker ikke at drive vores gård videre. Det skal jeg, men jeg behøver ikke at flytte ikke fra Helsingør af den grund. Jeg får et værelse på gården, for jeg har ikke lyst til at flytte, før mine børn er store nok. De skal ikke væk fra alt det, de kender, siger hun.

Birgitte Vinding har fire børn i alderen 21 til 14 år. Hun er skilt fra deres far.

– Jeg plejer at kalde os for samboende, for vi bor stadig sammen, og det går rigtig godt, lyder det fra hende.

“Nærdemokratiet skal styrkes”

Birgitte Vinding skal konkurrere med erhvervsdirektør Kenneth Mikkelsen om folketingskandidaturet, som Esben Lunde Larsen valgte at forlade på grund af et nyt job i en tænketank i USA.

– Jeg melder mig på banen, fordi der er brug for, at Vestjylland bliver hørt. Det er et fantastisk område med stærke værdier, men der er nogle kritiske eksempler på, at politikerne har vendt det døve øre til det område.

– Vi skal derfor have stærke stemmer i landdistrikterne, lyder det fra Birgitte Vinding, der glæder sig meget til at komme i gang.

– Jeg vil gerne styrke nærdemokratiet.

Til Dagbladet Ringkøbing-Skjern fortæller Birgitte Vinding desuden, at hun er nær veninde med formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund.

– Jeg tillader mig at tage æren for at have opdaget Pernille Vermund, som i dag er min nære veninde. Nogen vil nok spørge, hvorfor jeg ikke stiller op for Nye Borgerlige, men jeg har Venstre-blod i årerne, siger hun.

Artiklen sidst ændret: 25. juli 2018 15:25

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Trykkeriloftet topbanner

Job i Nordsjælland

Gl. Humebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx
michaelford.dk/holger danske 1753424
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu