Masser af mennesker valfartede i går til de lokale strande. (Foto: Torben Sørensen)

Af Kirsten Moth

Mobildækning svigter på overfyldte strande

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side

Livredderne opfordrer især mennesker med dårligt helbred til at tænke sig om, før de tager til strande uden mobildækning.

MOBILDÆKNING: Tæt på en million mennesker har indtil nu besøgt de nordsjællanske badestrande de sidste uger, hvor hedebølgen er skyllet ind over landet. Alligevel er mobildækningen mangelfuld på de tæt pakkede badestrande.

Derfor opfordrer Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste bade- og strandgæster med dårligt hjerte til som en tommelfingerregel at tænke sig om, når man tager til stranden.

- Vi har generelt problemet på de store strande, hvor der er allerflest mennesker. Værst er det dog på Tisvilde og Liseleje. Vi oplever, at systemerne ikke kan bære den mængde telefoni, som de mange mennesker genererer. Om det er en teknisk korrekt måde at forklare det på ved jeg ikke, men det er den oplevelse, vi har, forklarer cheflivredder John Mogensen, Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste.

VHF-radioer

Han betegner situationen for en vigtig sag og der har også været løbende debat med myndigheder, mobilselskaber og så vdiere.

-De har også forsøgt med løsninger, men mange menensker vil jo ikke have mobilmaster i deres baghave. Desuden er nogle af de beørte områder tyndt befolkede om vinteren, siger John Mogensen, der til alt held endnu ikek har stået i en situation, hvor han ikke var i stand til at få den fornødne assistance.

- Men vi har da været i situationer, hvor vi skulle flytte os til et bestemt sted for at kunne ringe 112.

På de største strande har livredderne installeret vhf-radio, der igen kan kontakte Lyngby Radio og på den måde tilkalde akut nødhjælp og assistance.

Op på taget

- Vi livreddere skal sørge for at stå rigtigt.

- Kravle op på taget af livredderhuset, vende ansigtet ud mod vandet eller lignende. Vi prøver os frem. Jeg har lige været i Tisvilde, hvor jeg skulle op i fire meters højde for at opnå telefoni, fortæller John Mogensen.

Han opfordrer til, at strandgæster, der allerede ved, at de har nogle helbredsmæssige udfordringer, installerer den type apps på telefonen, der gør det lettere at rekvirere den relevante hjælp.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 26. juli 2018 12:54

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Seneste Artikler

Kunne du tænke dig at blive gift ved en lynvielse?

Job i Nordsjælland

BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger side/logo
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side
Smoke n Steam  logo  384849 1723552 25.000 win win 18/4 18- april 19
Cafe Hammermollen top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu