Efter et års "Superligapause" skal Martin Fisch (th.) og FC Helsingør igen møde Fremad Amager. 1. division indledes med besøg fra amagerkanerne, der har fået ny træner og mange nye spillere. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Fremad A.-træner: FC Helsingør er længere fremme end os

Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517

FODBOLD: Fremad Amager bliver FC Helsingørs første modstander i 1. division efter nedrykningen.

Den københavnske klub er i en opbygningsfase med ny træner og mange nye spillere, mens FC Helsingør har holdt fast i hovedparten af sit setup fra Superligaen. I hvert fald indtil videre.

– Som trupperne er i dag, så er FC Helsingør længere fremme end vi er. De er kommet ned fra Superligaen og har holdt fast i mange spillere, mens jeg er ny cheftræner i Fremad Amager, hvor vi også har skiftet ni spillere. Vi er ikke færdige på transfermarkedet endnu, og det er vi ikke inden på søndag, siger den tidligere landsholdsspiller Jan Michaelsen, der har overtaget posten hos amagerkanerne fra John ‘Faxe’ Jensen.

Ifølge Divisionsforeningens opgørelse er der lige nu kun indskrevet 15 spillere fra Fremad Amager.

– Ja, det er ikke så mange, men man skal ikke være bekymret, siger Jan Michaelsen, der ikke ønsker sig at udtale sig yderligere om tilgange og afgange lige her og nu.

Det tager tid

Han har overtaget John ‘Faxe’ Jensens flerårige arbejde, der blandt andet sendte Fremad Amager fra 2. til 1. division, men holdet har indtil videre haft svært ved at bide sig fast i den gode ende af den næstbedste række.

– Nu har jeg kun været her en måned, og der er mange ting, som er anderledes nu end for få måneder siden. Jeg er kommet med mine ideer til, hvordan der skal spilles, der er mange nye folk både på og uden for banen, og alle, der har noget med fodbold at gøre vil nikke genkendende til, at den slags tager tid, siger Jan Michaelsen.

Hvordan vil du gerne have, at Fremad Amager spiller?

– Jamen det er ingen hemmelighed, at jeg gerne vil have mere kontrol på bolden, og vi skal øve os i at dominere, når vi er i boldbesiddelse, men også når vi ikke har den ved vores fødder. Vi er ikke forblændet af, at vi skal ud og vinde de tre første kampe, uagtet at vi ved de er vigtige, men det handler om at rykke os fremad i niveau, og jeg er jo sikker på, at vi kan vinde på den måde, som jeg gerne vil spille fodbold på, konstaterer den nye boss i Sundby Idrætspark.

– Vi har allerede rykket os meget i forhold til det, vi gerne vil, men hverken vi som trænere eller spillerne er magikere, og derfor skal vi også have den føromtalte tid til at etablere os, fortsætter Michaelsen.

Hvordan vurderer du FC Helsingør?

– Det er et godt 1. divisionshold. Der er jo ikke mange, der har sagt farvel siden nedrykningen, så de kommer med erfaring fra højere niveau og med fart i benene, så vi har stor respekt for dem. Der er flere profiler i de fleste af deres kæder, som man skal være klar på at håndtere, og holder de på spillerne, så er FC Helsingør klart en kandidat til toppen af 1. division. Men de kan også besejres, og det er da planen, at vi skal det på søndag, konstaterer Jan Michaelsen, der har været i Nordsjælland i løbet af sommeren og set Christian Lønstrups tropper an i træningskampe.

FCH har taget elevatoren en etage ned i denne sæson fra Superliga til 1. division. Et skridt, som Fremad amager-træneren vurderer således:

– Det er selvfølgelig et skridt ned på flere parametre. Blandt andet er der ikke den samme fart og tekniske kvalitet, men der er mange gode hold i 1. division, der overordnet først og fremmest er stærke i organisationen på holdet. Der bliver skabt et fundament, som der så bliver arbejdet ud fra, og det er klubberne umiddelbart gode til, siger Jan Michaelsen.

Fremad Amager har i denne omgang været to sæsoner i 1. division, hvor det er endt med henholdvis en 10. og en 9. plads.

Han tager sine drenge med til Helsingør Stadion søndag eftermiddag, hvor der er kampstart klokken 13.45.

Artiklen sidst ændret: 26. juli 2018 12:29

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Job i Nordsjælland

Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334, skift 3/5, 2/7
Petersen ure-smykker, 373613, 1752899 10-15.000 win maj 19/20
Autoflex Autopartner 383167, 1754257 15-20.000 win, maj 19/20
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x
Jobo Bilcenter, 374274, 1754440, 20-25.000 win maj 19/20, klargøring

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu