Olivia Grønborg overraskede og slog en af DM-favoritterne, da hun i kvartfinalen slog Anne Normann fra Rungsted. (Foto: Lars Johannessen)

Af Andreas Mayerhofer

Helsingørpiger imponerer ved DM

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x

GOLF: Olivia Grønborg og Anna Høybye Schmidt er i semifinalen ved Danmarksmesterskaberne, der i disse dage spilles på deres hjemmebane i Helsingør Golf Club.

Begge spillede særdeles godt i går i 1/16 og kvartfinalen.

Olivia Grønborg var i dagens første kamp ude i omspil, hvor hun på andet hul trak det længste strå i en særdeles spændende match. Hun var ikke levnet mange chancer i den efterfølgende kamp mod Anne Normann, der var blandt favoritterne til at tage titlen. Sejren kom også bag på det helsingoranske stortalent.

– Ja, jeg er overrasket. Det er helt vildt, at jeg er i semifinalen. Jeg er vildt glad, og helt vildt træt. Jeg glæder mig til at komme hjem og slappe af og få et meget, meget langt bad, siger Olivia Grønborg, da Helsingør Dagblad fanger hende efter de flotte præstationer.

– Mod Anne Normann startede jeg rigtig godt og vandt de fleste huller. Så gik jeg lidt ned, men til sidst sagde jeg til mig selv, at jeg godt kunne snuppe sejren, og så gav jeg den det sidste, og så tog jeg de tre sidste huller, fortsætter hun.

Efter 17. hul var hun foran med to, og derfor sluttede hulspillet her med scoren 2-1.

Godt at spille hjemme

Solen bagte ned over det naturskønne men sjældent tørre anlæg på Gl. Hellebækvej, og det var en hård omgang med to lange hulspilskampe.

Men Olivia Grønborg følte sig godt tilpas hele vejen, selvom det selvfølgelig var slidsomt med de høje temperaturer.

– Det var da hårdt, men vi fik hele tiden våde klude og isterninger, så det gik fint nok, siger Olivia Grønborg, der nød at spille på hjemmebane.

– Selvfølgelig er det en fordel at spille på hjemmebane. Jeg har jo spillet de huller mange gange, men når det er sagt, så er det jo aldrig de samme, for bolden ligger et nyt sted hver gang, vindforholdene er nye og så videre, forklarer hun.

I semifinalen skal Olivia op mod Emma Kaisa Dalgaard Bunch fra Mølleåens Golf Klub.

Olivia Grønborgs holdkammerat fra HGC Anna Høybye Schmidt leverede en overbevisende indsats i sin kvartfinale.

Efter 13. hul havde hun sikret sejren mod Smilla Sønderby fra Horsens.

– Jeg troede på sejren, men jeg tænkte ikke, at den kunne blive så stor. Mit spil fungerede rigtig godt, så det var dejligt, siger Anna Høybye Schmidt.

Tænker ikke på titel

Ifølge den 18-årige Helsingørspiller, er det favoritten blandt de fire tilbageværende piger, Cecilie Nielsen, fra Furesø, hun skal op mod torsdag morgen.

– Det er svært at pege på én favorit, men blandt de sidste fire, er et nok Cecilie, siger Anna Høybye Schmidt, der kender semifinalemodstanderen fra junior-landsholdet.

Hvordan er dine egne chancer for at tage titlen?

– Uha, jeg prøver ikke at tænke på titlen endnu. Jeg har en fordel af at spille hjemmebane, men i hulspil kan der ske så mange ting, så det er ikke til at sige, konstaterer hun.

Oftest spiller man slagspil, hvor der er et felt, der går banen, og så kigger man på den samlede score. I hulspil er det mand mod mand, og hvor det gælder om at vinde hullerne et ad gangen.

– Det er en sjov måde at spille på, og det er meget anderledes og udfordrende i forhold til slagspil, men det er noget helt andet. I hulspil er der i højere grad plads til fejl. Her taber man bare hullet, og så er det bare videre. Det er nemmere at komme tilbage efter et dårligt slag, siger Anna Høybye Schmidt.

Der spilles både semifinaler og finale i dag.

Artiklen sidst ændret: 26. juli 2018 12:28

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nordkystens Dyrehospital – top, mid, bundbanner

Job i Nordsjælland

e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win
Sørensen Byg. 501385 ordre 1757541 15.000 win juni 19/20
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu