- Vi slår flere rekorder i år på de nordsjællandske strande, siger cheflivredder John Mogensen. (Foto: Lars Johannessen)

Af Kirsten Moth

Vild rekord: Over en million gæster på vores strande

Apperupvej e-mægler 397432 – logo side artikel 40.000 win, Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3

BADESTRANDE: Alt tyder på, at varmen og tørken fortsætter og at der er lagt op til en usædvanlig rekord i løbet af den kommende weekend. Her ventes besøgstallene på de nordsjællandske strande nemlig at runde en million gæster, sådan godt og vel. Det er et ryk-ind på strandene i løbet af sommerens højsæson, der aldrig tidligere er blevet registreret på denne kyststræknings strande.

En anden rekord er allerede i hus. I de 28. sæsoner, hvor den kendte og populære cheflivredder i Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste har arbejdet på de nordsjællandske strande, har han aldrig målt vandtemperaturen til 25 grader.

– Det er helt vildt. Jeg troede ikke mine egne øjne, da jeg så termometret. Jeg gik længere ud i vandet ved Hornbæk og tænkte, at så ville temperaturen nok falde lidt. Men det skete ikke. Det er altså vildt.

Alene tirsdag pakkede over 67.000 mennesker badetøj, stråhatte og solcreme og tog til stranden et sted i Nordsjælland. De reelle tal ligger formentligt endda en del højere, idet varmen lokker folk på strandene tidligt om morgenen og mange bliver der til sent om aftenen og får den sidste aftendukkert med.

En tredjedel flere

I dagens ydertimer tæller livredderne ikke besøgende, så i runde tal kan det betyde, at der er en tredjedel flere gæster end det opgjorte antal reelt har været ude at få sand mellem tæerne og en svalende dukkert.

Chefen for Den Nordsjællandske Kystlivredningstjenste, John Mogensen, har siden livredderne åbnede sæsonen på deres strande fra Nivå i øst til Hundested i vest, sin første “delvise” fridag i går.

– Vi har travlt, meget travlt. Og jeg kunne godt mærke, at jeg trængte til en dag, hvor jeg ikke var helt så meget på stranden, siger John Mogensen, der i sit korps tæller ialt 72 livreddere.

Siden sæsonen åbnede den 23. juni, har der været konstant tryk på strandene på grudn af de høje tempeaturer, der foreløbigt giver temperaturer på over 30 grader i denne uge.

Helt nøjagtigt har 792.000 gæster været på strandene siden den 23. juni. Det svarer til dobbelt så mange som på samme tidspunkt sidste år.

Ingen alvorlige ulykker

John Mogensen glæder sig over, at hans strande har været forskånet for alvorlige badeulykker.

Der har indtil nu været 18 røde livredninger. At de er røde betyder, at livredderne har været ude at hente folk, der eksempelvis er fanget af strøm eller huller i bunden.

Syv af de 18 røde livrednings-aktioner er foregået ud fra en af strandene i Helsingør Kommune.

I løbet af sæsonen har Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste udført 500 gule indsatser. Det vil sige situationer, hvor man har hjulpet med at forene forældre og forsvundne børn, hvor man tager sig af en fod, der er skåret på et stykke glas.

Sørger for væske til badegæster, der kan være i risiko for at få et ildebefindende på grund af varme og dehydrering og i det hele taget giver gode råd.

Livredderne har indtil nu talt med ca. 55.000 turister.

– I år møder vi markant flere meget ældre gæster. Folk op i 80’erne, som også tager til stranden og nyder at komme i vandet. Det er vi virkeligt meget glade for at se. Men det er desværre ikke altid, at de ældre gæster har tilstrækkeligt med væske med på stranden. Og vi vil derfor gerne opfordre til at få drukket noget væske. Man opnår en bedre balance i vandet og man kan undgå ildebefindende.

– Livreddernes job handler om så meget andet ud over at redde liv. Vi har mange tusinde samtaler hver sommer med strandgæster, der opsøger os eller vi opsøger dem og får en snak, der kan være medvirkende til, at en senere vanskelig eller farlig situation opstår i vandet. Vi kan være med til at undgå besøg på skadestuen eller store eftersøgninger med helikoptere, siger John Mogensen.

Blandt andet gennemfører livredderne undervisning i forskellige teknikker og deltager med det forebyggende arbejde også i Hornbæks Uge 31.

Artiklen sidst ændret: 26. juli 2018 12:29

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379

Job i Nordsjælland

Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side. skift 19/3
e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3
Gl. Humebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu