Henrik Behrend er igen i år den skrappe dørmand, der ikke lukker nogen gratis ind. (Foto: Lars Johannessen)

Af Pernille Hermann

Hornbæk Havnefest: Behrend har været frivillig i 50 år

https://www.kunstnershoppen.dk/

Henrik Behrend passer indgangen til Hornbæk Havnefest igen. Det er 50 år siden, at han begyndte som frivillig hjælper.

HORNBÆK: – Hold nu op. Der er mange andre, der laver meget mere end jeg – I hvert fald nu. Men det er rigtigt nok. Jeg startede som 24-årig og fyldte 75 i december.

Hornbæks Henrik Behrend er et multitalent på det frivillige område, og ualmindeligt vedholdende. Ingen kan slå hans rekord som medarrangør af Havnefesten gennem 50 år.

– Jeg har kommet i Hornbæk hele mit liv og har stadig min bedstefars sommerhus i Kildekrog sammen med mine tre søskende. Som 24-årig besluttede jeg at bo fast heroppe, og så meldte jeg mig ind i Idrætsforeningen for at lære nogle flere at kende. Sådan begyndte det, fortæller han.

Vi holder aldrig op

Henrik Behrend hjalp hovedbestyrelsen med et aktivt pr-arbejde og blev straks HIF’s repræsentant i den vigtige havnefestgruppe. Der har han været aktiv gennem alle årene lige siden.

– Jeg ved ikke, hvor de år er blevet af. 50 er da virkelig mange. Men det er da heldigt, at jeg er blevet pensionist, så jeg har både tid og kræfter til at blive ved. Vi er jo nogle Tordenskjolds soldater, der fortryder, hver gang vi begynder at mumle om at sige stop, og det er blevet sværere at få trukket nye ind i arbejdet, siger han.

Hjælper på skolen

De seneste fem år har Henrik Behrend også været fast hjælper på Hornbæk Skole, og der tager det ene det andet. Senest er han blevet valgt ind i menighedsrådet og er begyndt at hjælpe præsterne i konfirmandundervisningen.

– Jeg bor på Bretagnevej, så jeg kan høre. når det ringer ind. Så kan jeg lige nå over og tæve ungerne, ler han.

Henrik Behrend går til hånde med undervisningen i de store klasser. Han sikrer sig, at hver ny årgang får hørt historierne fra “gamle dage” i Hornbæk – det vil sige da Henrik var dreng, og der lå Schous Sæbehus på Hovedgaden.

Det er Henrik Behrend, der hvert år samler 6. klasserne og organiserer strandrensning før sæsonstart, og ikke mindst er han Julemandens hjælpenisse, der hvert år arrangerer juleoptog fra skolen til torvet og går rundt i alle klasser og deler pebernødder ud. Men her og nu lader han op til at være på festpladsen i weekenden.

P.

Artiklen sidst ændret: 31. juli 2018 10:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Tagsjakket  top 26/3 18-31/3 19 win win 1721578

Job i Nordsjælland

https://www.kunstnershoppen.dk/
Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Prøvestenen. Kundenr 373163, Ordre 1725089, 40.000 visninger, ikke win-win Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu