Af Andreas Mayerhofer

Dagen før dagen – trænernes syn på sagen

Apperupvej e-mægler 397432 – logo side artikel 40.000 win, Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3

FODBOLD: I morgen indleder alle 12 1. Divisionshold sæsonen i Danmarks næstbedste fodboldrække klokken 13.45. Foran venter 33 runder med hård kamp om oprykning og mod nedrykning.

Helsingør Dagblad har talt med de 12 cheftrænere om deres syn på rækken og deres egne mandskaber. Vi fremsatte de samme tre spørgsmål til alle 12.

1. Hvordan ser du styrken i 1. division i den kommende sæson?

2. Hvordan ser din trup ud i dag, og hvordan skal den se ud, når transfervinduet lukker?

3. Hvad er klubbens målsætning.

Derudover er trænerne blevet spurgt til deres forventning til top 3. Med meget få undtagelser er det blevet en top 4, hvor Silkeborg nævnes som topfavorit efterfulgt af Viborg FF, FC Helsingør og Lyngby.

Tallet i parentes efter trænernavnet er sidste sæsons placering.

Peter Sørensen, Silkeborg IF (nedrykker)

1. Der er usædvanligt mange gode hold i 1. division. Tre nedrykkere er ikke sket før, og der er mange hold, der har rustet op. Viborg FF, FC Helsingør og sandsynligvis også Lyngby bejler til de sjove pladser, men der er også hold som FC Fredericia, der ser solide ud, og så kommer der sikkert et hold og overrasker. Det plejer der.

2. Vi er tilfredse med den trup, vi arbejder med nu. Den har vi stor tiltro til.

3. Vi går efter at rykke op. Meget gerne som etter i 1. division.

Christian Lønstrup, FC Helsingør (nedrykker)

1. Det er svært at give et klart billede af, når jeg har været væk et år, men de hold og de spillere, som er i rækken, kender man jo, og det ser stærkt ud. Der kommer tre hold ned fra Superligaen, Viborg er der fortsat, og der er også kommet fine hold op i Næstved og Hvidovre. Det er et felt af mange gode hold, der vil slås om de gode pladser. Det bliver svært – og interessant.

2. Jeg kunne godt tænke mig, at vinduet lukkede nu, for vi har en stærk trup med mange spillere, der gjorde sig fint i Superligaen. Dem vil jeg gerne beholde. Realistisk set kunne der godt komme et salg, men jeg er glad for min trup, hvor der er næsten 20 spillere, der kan starte i kampene.

3. Vores målsætning er at rykke op igen, så i første omgang går vi efter top 3. Men det vil da ikke være tosset med førstepladsen, så vi kommer direkte op.

Mark Strudal, Lyngby (nedrykker)

1. Når jeg kigger rundt i rækken, så er det den stærkeste nogensinde. Et hold som Silkeborg med et flot budget går ud og siger, at de skal rykke op, og Viborg gør det samme. Det har jeg stor respekt for. Der er mange klubber i 1. division med et stærkt serup, og så kommer oprykkerne fra mine tidligere klubber Næstved og Hvidovre, og dem forventer jeg også vil lege med. Det bliver tæt og spændende, forventer jeg.

2. Det er nærmest den værste tid som træner, hvor du ikke rigtig ved, hvad du har at arbejde med. Truppen er fin, men der kan stadig ske noget, og det gør der givet også. Jeg glæder mig til 1. september, hvor der kommer ro på, og jeg ved, hvad jeg har at arbejde med.

3. Jeg er ny i Lyngby, og klubben er i gang med en ny start, så vi vil ikke gå ud og melde oprykning ud som målsætning. Vi har en målsætning om at være med, og kommer muligheden for at rykke op, så tager vi den.

Steffen Højer, Viborg FF (4)

1. Der er ganske mange fine hold i 1. division igen. Det er en række, der hele tiden bliver styrket, og det kunne man også se for nogle måneder siden, da 1. divisionsholdet vandt begge playoff-opgør til Superligaen. Og der er kommet både gode hold ned og gode hold op. Det bliver helt sikkert svært.

2. Vi er ikke helt færdige med vores trup endnu, og vi mangler et par stykker. Men vi har fået Oliver Thychosen, Mikkel Vestergaard og Jung-Bin Park tilbage fra meget lange skader, så det er også en styrkelse. Interne transfers kalder jeg dem.

3. Vi skal rykke op. Det er 100 procent vores målsætning, og det går vi efter. I vores selvforståelse hører vi til i Superligaen, og vi har en stor opbakning i byen. Realistisk er vores lod nok, at vi kan være i Superligaen et par år, og så kan vi rykke ned fra tid til anden.

Morten Karlsen, HB Køge (5)

1. Umiddelbart har 1. division set stærk ud i mange år, og det bliver nok ikke en undtagelse i den kommende sæson. Der er mange klubber, der satser, og der kommer god og hård konkurrencer om pladserne.

2. Vi er kommet et godt stykke, men der er lang tid til 1. september, og der sker højest sandsynligt et eller andet på et tidspunkt.

3. Vi venter med at melde vores målsætning ud, til transfervinduet lukker, og vi ved, hvad vi har med at gøre. Så melder vi ud efter 1. september.

Jonas Dal, FC Fredericia (6)

1. Man siger tit, at nu er det den stærkeste, men det ser virkeligt stærkt ud i år. Rækken er blevet enormt stærk, og det kan man også se med de hold, der er rykket op i Superligaen. Vejle og Vendsyssel spiller med og spiller godt. Der løber mange spillere rundt i 1. division, der kunne gøre sig i Superligaen. Jeg mener også, vi har nogen hos os.

2. Vi mangler måske 2½ spiller, inden vinduet lukker. Vi har lige fået en skade i bagkæden, som får mig til at sige en halv. Vi er 18-19 spillere og vil gerne op på godt 20.

3. Du får mig ikke til at komme med en målsætning. Vi vil udvikle os, blive bedre, og vi vil gerne opnå i stedet for at undgå. At sige, at vi vil i top 6 giver ikke mening. Der er tre pladser at spille om, og det vil da være dumt ikke at gå efter at komme der op. Det håber jeg da, at alle holdene gør. Vi skal have kontinuitet i det vi gør hver dag og udvikle os. Det er målet.

Jens Olsen, Nykøbing FC (7)

1. Jeg tror på en spændende sæson i toppen af 1. division, hvor der er mange om buddet og det ender meget tæt ligesom i sidste sæson.

2. Jeg er rimelig godt tilfreds. Vi har ikke lavet mange ændringer, men det er en mere afbalanceret trup i den nye sæson.

3. Vi vil gerne forbedre os. I sidste sæson var vi nummer 7, som man kan betegne som the best of the rest. Alle holdene over os havde fuldtidssetup. Vi har et mål om at komme i top 20 i Danmark, og så skal vi jo være nummer seks.

Bo Stougaard Thomsen, Thisted (8)

1. Vanvittig stærkt. År for år bliver rækken bedre og bedre og i øvrigt også mere og mere interessant at følge. Det var tæt i toppen sidste år, og dem, som endte som nummer to og tre rykkede også op. Det siger vel en del. Nu kommer der tre gode hold ned, der alle spillede fint med i Superligaen. Det bliver svært og sjovt.

2. Vi er tæt på at være på plads, men vi mangler nok lige en angriber. Ellers har vi ikke så meget at gøre med i form af økonomi, som de fleste andre klubber, og derfor er det vigtigt, at vores spillere forstår, at nøglen til vores succes er at agere som en enhed og gøre en dyd ud af at kæmpe – hårdt – sammen.

3. Vi har ikke en udtalt målsætning. Jeg er ny i klubben, og vi har endnu ikke et reelt billede af styrkeforholdet. Vi vil gerne forblive i 1. division i hvert fald.

Jan Michaelsen, Fremad Amager (9)

1. 1. division er en rigtig stærk række med flere klubber med mange gode spillere, der sikkert kunne gøre sig i Superligaen. Jeg tror, at der både kommer spændende og seværdige kampe i den kommende sæson.

2. Vi er kommet et stykke med truppen, men jeg er ny og mange af spillerne er nye og vi skal lige have fundet hinanden. Og der kommer til at ske flere ting inden 1. september.

3. Vi har en målsætning om at etablere os i den gode halvdel af 1. division. Derfor går vi efter top 6.

Rasmus Monnerup, FC Roskilde (10)

1. Umiddelbart en stærk række igen. Jeg tror, at det bliver tættere end sidste sæson, hvor det var meget tæt. I toppen har jeg fidus til Silkeborg og Viborg FF, men de to andre nedrykkere bør vel også spille med.

2. Vi er kommet langt med vores trup, men vi kigger stadig efter forstærkning. Specielt til offensiven.

3. Vi har valgt den strategi, at vi ikke siger noget om det før transfervinduet lukker til september. Vi har lært, at det ikke giver meget mening at tale om målsætning, inden vi ved, hvad vi har at arbejde med. Så spørg igen 1. september.

Per Frandsen, Hvidovre IF (oprykker)

1. Den er historisk stærk. Der er mange hold med gode setup, der investerer meget i holdet og har gode spillere. Og så er der kommet tre hold ned fra Superligaen. Det siger sig selv, at det giver en vis kvalitet. Men nedrykkerne skal passe på, for der er mange, der kan spille med og som gerne vil slå dem.

2. Vi er fint med. Vi har fået lidt mere bredde ind i forhold til sidste sæson, og generelt er det en god trup med tro på sig selv. Vi glæder os helt vildt til at komme i gang.

3. Det er selvfølgelig at blive i rækken. Det er oplagt, men vi går da efter at komme højt op i rækken. Lykkes det, så er vi også reddet.

Michael Hemmingssen, Næstved (oprykker)

1. Der har været en historik i 1. division de senere år, hvor klubberne satser mere og lægger på. Der er mange gode profiler i rækken, som kan være med til at skabe gode kampe. Næstved er en god fodboldby, og folk her nede glæder sig til at komme tilbage i 1. division.

2. Med mindre der sker et eller andet, som vi er nødt til at reagere på, så er vi på plads. Det er en god fornemmelse at være kommet så tidligt på plads. Det skaber noget ro.

3. Vi skal arbejde på også at være i 1. division i næste sæson igen.

Artiklen sidst ændret: 31. juli 2018 10:51

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Job i Nordsjælland

michaelford.dk/holger danske 1753424
Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo. skift 15/3
øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5 derefter nyt mat
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu