Matheus Leiria (FC Helsingør) går mod mål og scorer til 2-0 for FCH mod Fremad Amager. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Optur for nedrykkere

Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo

En god første halvleg var nok til at vinde sæsonens første kamp for FC Helsingør, der førte 3-0 ved pausen. Brasilianske Matheus Leiria strålede med to mål.

FCH – Fremad Amager 3-1 (3-0)

1-0 Matheus Leiria (6.)

2-0 Matheus Leiria (37.)

3-0 Nicolas Mortensen (45.)

3-1 Mads Gabel (65.)

Tilskuere: 1.144

FODBOLD, 1. DIVISION: Et par måneder efter nedrykningen fra Superligaen trådte FC Helsingør i går ind i den nye sæson med en meget sikker sejr over Fremad Amager.

Den brasilianske duo med Matheus Leiria og Douglas Ferreira viste sig godt frem, og Nicolas Mortensen fik scoret mod sine tidligere holdkammerater.

Med et hurtigt mål og en sublim afslutning på første halvleg skulle Christian Lønstrups tropper kun bruge 45 minutter på at sikre sejren.

– Det var godkendt. Vi spiller på mange måder en fin første halvleg, hvor vi også fik sat tingene på plads. Det vigtige i den første kamp er at komme på tavlen, og det gjorde vi med tre point og tre mål. Det er ikke så tosset. At der så stadigvæk er noget at arbejde med, det er bare forventeligt, sagde cheftræneren.

Det tog ikke mere end en håndfuld minutter, før nedrykkerne checkede ind i 1. division. En lang fremlægning blev snittet videre af bomstærke Douglas Ferreira, og brasilianeren sendte dermed landsmanden Matheus Leiria helt fri. Alene med målmanden svigtede han ikke.

Fem minutter kunne gæsternes Lukas Engel have udlignet, og han kom også rundt om målmand Mikkel Bruhn, FCH-anfører Andreas Holm, der var ude det meste af Superliga-sæsonen med en alvorlig skade, var vågen, og han gled bolden forbi stolpen.

– Det var godt at have Andreas tilbage. Han har ikke spillet en hel kamp i ni måneder, og så går han ind og viser en god figur. Han er en leder, der går forrest på banen og med det spil, kommer vi ikke til at savne Søren Henriksen, roste Christian Lønstrup.

Sang satte gang i FCH

Generelt bar spillet præg af, at der lige har været sommerpause. Tempoet var et par procent under vanlig fart med FCH i god kontrol. Efter en halv time satte Fremad Amagers fans selv musik på det medbragte anlæg til en omgang amagerkansk fællessang. En sjælden stadionoplevelse, men ganske hyggelig. Det var som om sangen vækkede hjemmeholdet igen. Adnan Mohammad rørte lidt på sig, og så dukkede Matheus Leiria pludselig op igen. Fra hjørnet af Fremad Amager-feltet indledte han en dribletur, der i skolegårdstermer satte fem modstandere på “røv og albuer”, og da brasilianeren var fri, sendte han igen bolden sikkert i kassen. Et forrygende flot mål.

Lige før pausen fik hjemmeholdet tilhængere mere at glæde sig over. Douglas Ferrira nåede igen øverst på en fremlægning. Denne gang sendte han bolden ud til den fremadstormende back Daniel Jørgensen. Han sendte bolden på tværs til en helt fri Nicolas Mortensen, der let sendte sin tidligere klub til tælling.

Skidt anden halvleg

Efter pausen var Fremad Amager bedre med i spillet, men det var FCH, som havde de største chancer. Adnan Mohammad satte blandt andet Nicolas Mortensen op til endnu en hel åben chance, men bolden endte mange meter over Fremad Amagers mål.

FC Helsingør gik ned i tempo, men virkede umiddelbart i kontrol. Det frustrede dog tydeligvis Christian Køhler, der forsøgte at råbe sine holdkammerater i gang igen, men få sekunder senere gik det galt, da et fuldstændigt upresset indlæg fik lov at sejle ind foran mål, hvor en ligeså upresset Mads Gabel kunne heade bolden ind fra få meters afstand.

Resten af kampen forløb uden de store højdepunkter. FC Helsingør spillede meget på kontraangreb, og når de indfandt sig, var uskarpheden mageløs. Fremad Amager kunne med reduceringen have skabt spænding med yderligere pres på hjemmeholdet, men det formåede det usammenspillede mandskab slet ikke at gøre, og derfor var slutresultatet 3-1 en helt logisk konsekvens.

– Det bliver ikke ret godt efter pausen, hvor vi bliver for magelige. Jeg havde frygtet, at det ville ske og indskærpet over for spillerne, at de ikke måtte gå ned i kadence, men det sev åbenbart ikke helt ind. Vi ændrede lidt på tingene fra bænken, og vi fik også vores chancer, men skarpheden var ikke helt god nok. Men alt i alt var det godkendt, og vi skal huske at nyde vores sejre, selvom folk nu forventer, at vi vinder hver gang, sagde Christian Lønstrup.

Sejren blev også ekstra sød af, at de tre andre favoritter til top 3 – Silkeborg, Lyngby og Viborg FF – alle spillede uafgjort på første spilledag.

FCH (4-4-2): Mikkel Bruhn – Martin Fisch, Andreas Holm, Pascal Gregor, Daniel Jørgensen – Adnan Mohammad (75. Pierre Larsen), Patrick Olsen, Christian “TK” Køhler, Matheus Leiria – Nicolas Mortensen (75. Anders Holst), Douglas Ferreira (90. Carl Lange).

Advarsel: Pascal Gregor (73.), Koffi Franco Atchou (74.), Douglas Ferreira (86.)

Artiklen sidst ændret: 31. juli 2018 10:48

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5 derefter nyt mat

Job i Nordsjælland

Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730
HF Byg 353825 1723481  logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19
Cafe Hammermollen top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu