Af Helsingør Dagblad

Klumme: Feriefornemmelsen!

Backe vin 374334 1725521 7/5 og 1 år frem Visninger pr. md. 25.000 delt i 2 mat. Vin logo og top. Gin sky og side

Ulrich Koch Borrits, 30 år, giver hver uge 60 U-14 piger og drenge og 1. holdsdamerne håndboldglæde med hjem. Ulrich træner håndboldtalenter fra Idrætsklasserne og er lærer på 10.klasseskolens idrætslinje.

Aaaah, sommerferie! Ja tak til 4 uger hvor der kan soves længe, slappes og nydes. Ja du læste rigtigt. 4 uger. Der er absolut ingen grund til at klage! Vi skolelærere har det stadig godt...

Sådan tænkte jeg for godt og vel 3 uger siden. Men med nu bare en enkelt uge tilbage rammer tankerne mig. Hvor er min feriefornemmelse? Hvad har jeg egentlig fået ud af ferie?

Jo, det er da blevet til masser af afslapning. Jeg kan i den grad prale af at have gennemført Tour de France på sofaen. Eller rettere sagt "Tour de lur" som en af mine facebookvenner kalder det. For nej, så spændende er det da heller ikke at se 200 km flad etape, men nøj hvor sover man bare godt til Jørgen Leths stemme. I år har det dog alligevel været lidt anderledes. Dels fordi jeg synes at TV2 er mislykkedes med deres "vi stiller om til Jørgen ved sit eget lille bord en gang imellem" forsøg. Og dels fordi jeg ELSKER når Chris Anker åbner munden og lukker det ene guldkorn ud efter det andet! Det er i hvert fald noget der skaber feriefornemmelse hos mig!

Det er da også blevet til nogle hyggelige dage hos min mor og far, hvor jeg blandt andet gjorde et ihærdigt forsøg på at strippe hindbærbusken for samtlige bær. Jeg måtte, på trods af min relativt iltre indsats, se mig slået af den ekstremt produktive busk. Jeg tager dog nederlaget med oprejst pande, idet det var med til at puste mere liv i feriefornemmelsen, og ser frem til endnu en sejlivet kamp mod busken næste sæson!

Jeg har også brugt et par dage på Borsholms håndboldskole sammen med mine best buddies - det var satme hyggeligt!

Hertil kommer diverse løbe- og cykelture, sommerhushygge hos en tidligere kollega og en forestående, og formegentlig, møg hyggelig Grøn Koncert! Alt sammen ting der er med til at skabe feriefornemmelser for mig.

Alt i alt har der da været en god blanding af aktiviteter og dovenskab. Alligevel sidder jeg og føler, at jeg ikke sådan rigtig har haft ferie. Jeg har helt fra starten tænkt, at så længe vejret er godt, og det må man i den grad sige det har været, så bliver jeg hjemme - Danmark når det er bedst, du ved...

Men der mangler noget. Jeg kan ikke rigtig sætte ord på hvad det er. Feriefornemmelsen er der bare ikke 100 pct. Jeg må væk. Jeg må ud. Ud og se nye ting, og gøre noget der ikke er tid til i dagligdagens hamsterhjul.

Derfor har jeg besluttet mig for at begive mig ud på en lille cykeltur. Pakke cykeltasken med teltet på toppen og køre ud på landevejen. Det er simpelthen så fedt og fylder én med indtryk og anderledes oplevelser, end man får på et 5-stjernet all inclusive resort.

Jeg har sammen med et par ven(inder) gjort det et par gange. Første gang fra Danmark til Paris og anden gang fra Venedig til Barcelona. Forbandet hårdt og opslidende. Men samtidig fuldstændig fantastisk! Når vi er sammen, kan vi snakke i timevis om alt lige fra de helt store oplevelser som f.eks. følelsen af at have 20 kilometers nedkørsel, efter at have slidt sig op ad et bjerg i 3-4 timer med fuld oppakning. Til de helt små detaljer som hvilken sang vi hørte på et helt specifikt pitstop. Ja, jeg kunne uden problemer lave en klumme udelukkende med opremsninger af oplevelser fra disse ture.

I år kunne vi desværre ikke finde fælles tid til at tage afsted sammen, så nu gør jeg det selv impulsivt her på falderebet. Jeg skulle gerne nå Sjælland rundt på et par dage, men jeg har endnu ikke besluttet mig for om den skal gå øst- eller vestover. Jeg tænker at misbruge min meteorologisøsters viden på det kraftigste, for at finde ud af hvilken vej der er mest medvind - det er da ikke snyd vel?

Jeg håber på, at den lille smuttur kan være med til at få min feriefornemmelse helt frem, så jeg på næste mandag kan møde op på arbejdet, og gøre klar til endnu en succesfuld omgang på 10. klasseskolen.

Og her til sidst... Hvis du skulle få lyst til at høre om min rejse rundt på Djævleøen, så bare rolig. Der er kun en måned til jeg er tilbage med næste klumme 😉

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 31. juli 2018 10:32

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtning til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 side/logo
Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu