Klumme: Ja tak – vi var med!


Af Helsingør Dagblad

Louise Manstrup kan noget med mennesker. Til daglig er Louise forstander for SPUC SocialPædagogisk UdviklingsCenter i Helsingør, hvis hun da ikke læser master i Public Guvernance på CBS i København. Louise Manstrup bor i Ålsgårde.

Min klumme kollega Ulrik Borrits Koch opfordrede mandag den 4. juni til deltagelse i fællesskabet KMD 4:18:4 i Helsingør, som blev afviklet 15. juni.

Og ja tak,

Vi var med. Som formand for Klub Liv Og Motion har jeg den store fornøjelse at være beriget med de mest fantastiske bestyrelsesmedlemmer, der samtidig er aktive idrætsudøvere.

Måske skylder jeg at fortælle, at bestyrelsesmedlemmerne alle er mennesker med et eller andet udviklingshandicap.

Og de ER fantastiske og har masser af resourcer, mod og kompetencer.

Så vi var selvfølgelig med.

I år stillede vi med 13 atleter, hvoraf de 3 gennemførte en hel 4:18:4. Vi andre nøjes med en stafet. Vi har trænet crawl hele vinteren ,og det er noget af en bedrift, når man ikke rigtig har lært at svømme som barn. Der har været nedture og opture i løbet af træningspas. Gennem fondsmidler har vi kunne købe våddragter, svømmebriller, neopren sko, stævnegebyrer og en kop kaffe. Det er vi meget taknemmelige for, da udøverne selv er ganske udfordret økonomisk. Siden maj måned har vi trænet sammen med andre TRI atleter i Snekkersten og på Langebro i Ålsgårde i inklusionens hellige navn.

Og jeg er dybt imponeret over hvad de unge mennesker kan – under de rette betingelser.

Men jeg er også fortvivlet. Jeg er fortvivlet, fordi jeg igennem forberedelserne til KMD 4:18:4 og Special Olympics Idrætsfestival har fået alt for mange beretninger fra de unge mennesker om deres skolegang. Alt for mange af disse fantastiske mennesker har så utrolig lavt selvværd, fordi de i hele deres skolegang har fået af vide, at de ikke skulle regne med at kunne blive til noget og slet ikke skulle stile mod en uddannelse……….

Det er fortvivlende, fordi det dels giver lavt selvværd, dels forhindrer de unge i at udvikle sig og bidrage til samfundet. Min fortvivlelse går også på, at voksne i skolesystemet så tidligt i de unges liv, tillader sig at udsige sig en dom om de unges fremtid. Jeg anerkender naturligvis psykologiske test og faglige vurderinger, selvom jeg undrer mig over, at der er så lidt fokus på at motivere og støtte børn og unge i at sætte og nå deres mål.

Klub Liv Og Motion atleter med udviklingshandicap eller flygtningestatus beviste på alle måder, at hvis voksne tror på og motiverer til, at man kan forfølge sine mål, så når de unge deres mål og bidrager aktivt til samfundet. Alle atleterne er enten i gang med en uddannelse eller inkluderet på arbejdsmarkedet på almen vilkår eller flexjob.

Mit håb er, at vi fremover møder unge med mod på livet og en tro på, at alle kan blive til noget og bidrage til samfundet.

Artiklen sidst ændret: 31. juli 2018 14:29

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018