Viktor Anker er vældig glad for sin to-årige kontrakt med FC Helsingør. (Foto: Andreas Mayerhofer)

Af Andreas Mayerhofer

Ny målmand kan presse Mikkel Bruhn

Rasmus Ebbe 388428 1723690 logo  25.000 win win 19/4 18-april 19

FC Helsingør skrev forleden kontrakt med den tidligere Brøndby-keeper Viktor Anker.

FODBOLD: Efter Adrian Kappenbergers skifte til Hobro manglede FC Helsingør en målmand i truppen til at supplere Mikkel Bruhn.

Det hul er den 20-årige Viktor Anker hentet ind til at fylde op, og den tidligere Brøndby- og Næstved-spiller er henrykt over at få chancen i Christian Lønstrups trup.

– Jeg stod i en situation, hvor jeg skulle finde en ny klub, og da FC Helsingør blev en mulighed, var jeg ikke i tvivl. Det er en klub på vej frem med en masse gode spillere, og selvom de rykkede ned, så er der enormt potentiale. Det vil jeg gerne være en del af, siger den 194 centimeter høje nye målmand.

Hurtigt forelsket

Han trænede med et par uger i FC Helsingør, inden tommelfingeren blev vendt op fra trænerteamet, og den to-årige kontrakt blev underskrevet.

– Jeg blev meget hurtigt forelsket i klubben her oppe, så jeg er glad for, at jeg nu kan kalde mig FC Helsingør-spiller, siger Viktor Anker.

Som reservemålmand er det normalt ikke ofte, at man lige får nogle minutter hist og her i kampene. Man sidder som regel og kigger på førstekeeperens ageren. Sådan bliver det sandsynligvis også for Vikto Anker. I hvert fald i begyndelsen, og det er han helt med på.

– Nu handler det om, at jeg kommer tæt på truppen og bliver en del af det hele, og så må vi se. Selvfølgelig er jeg kommet med ambitioner om at få spilletid, men Mikkel Bruhn er en klassemålmand, som jeg sagtens kan lære en masse af, lyder det fra Viktor Anker.

God størrelse

Som 17-årig blev han købt fra Næstved af Brøndby IF for at komme ind i vestegnsklubbens ungdomsafdeling. Han blev også inkluderet i seniortruppen, men nåede ikke at få debut. I sidste sæson var han lejet ud til Næstved, hvor han spillede fast i 2. division, inden Brøndby hentede ham tilbage i vinter. Ved kontraktudløb den 30. juni blev samarbejdet droppet, og Anker var fri på markedet.

Christian Lønstrup er glad for tilgangen.

– Vi var i en svær situation, da Adrian Kappenberger skiftede til Hobro, og derfor har vi været efter en erstatning. Viktor er meget talentfuld, og han har en størrelse, der matcher meget godt mine ønsker for en målmand. Vi prøvede med Aris Vaporakis, som helt tydeligt havde talent og er god med fødderne, men det vigtigste for en målmand er at tage med hænder. Her er størrelse bare en væsentlig faktor, siger Christian Lønstrup, der ikke har problemer med at sætte den nye målmand i kamp, hvis det skal blive nødvendigt.

– Han har niveau til at presse Mikkel Bruhn, og det ved Mikkel godt. Det er godt med konkurrence på den plads, og jeg vil på ingen måde have ondt i maven over at bruge Viktor, hvis det bliver nødvendigt. Han er også kun 20 år, så han har masser af udviklingspotentiale.

Foruden FCH’s målmandstrio med Mikkel Bruhn, Viktor Anker og Lukas Jensen træner den tidligere Brøndby- og OB-målmand Michael Tørnes med i klubben, mens han leder efter en ny klub.

Artiklen sidst ændret: 31. juli 2018 10:30

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Folkemøde 23/2 Hgør Kommune 6-23/2 1747747

Job i Nordsjælland

Cahetu 395194 1723549  side 25.000 win win 18/4 18-april 19
Madam Sprunck/Strejf 220955, 1725351, 25.000 visninger logo/side
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu