Alle vil have en plads i skyggen


Af Kirsten Moth

Direktør i Havemøbelland, Leif Olsen: - Jeg har aldrig i min tid oplevet noget lignende.

Over 10.000 have-parasoller har direktør Leif Olsen, Havemøbelland, solgt på rekordtid og havde han kunnet få fat i flere, så var de også blevet solgt.

ERHVERV: – Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger en meget travl direktør og ejer af virksomheden Havemøbelland i Helsingør, Helsinge og Ballerup, Leif Olsen.

Sommerens hedebølge og tørke har skabt en travlhed og en omsætning, som han ikke har oplevet på samme måde i hele sin karriere.

Parasolfødder er totalt udsolgt og har været et stykke tid. Og måske er Havemøbelland lige nu det eneste sted i kongeriget, hvor man kan opdrive en haveparasol.

Container i Holland

– Og det er udelukkende, fordi jeg var i stand til at opdrive en container i Holland med parasoller på grund af en forbindelse, jeg har dernede. Ellers havde vi haft udsolgt, måske lige på nær et par ikke særligt gængse farver. Om en lille uge forventer vi også, at de sidste fra containeren er solgt. Vi plejer også at have 12 forskellige modeller og farver i hængeparasoller. Nu har vi tre tilbage.

Nærmer sig alt udsolgt

– Pavilloner har vi kun tilbage i én farve.

– Solvogne og hynder har vi også solgt forrygende mange af. Ja, vi er stort set lagt ned med det meste. Havde vi haft et meget større lager af parasoller, så havde vi også kunne sælge det, fortæller direktør Leif Olsen.

Over 10.000 parasoller vil Havemøbelland have solgt, når sommeren på et tidspunkt er forbi og det ender med at blive 50 procent flere end sidste år.

Hvis omsætningen bliver ved med at buldre derudad, så vil Leif Olsen ikke udelukke, at han må sætte et skilt ud foran sine butikker og på sin web-shop og skrive:

– “Vi har totalt udsolgt. Beklager meget. I behøver ikke at komme ind og spørge.” Det hørte jeg om nogen, der har gjort. Og vi er tæt på at være på samme punkt.

Også om vinteren

Atypisk for Havemøbelland-forretningerne i sammenligning med mange andre forretninger med lignende varesortiment, er, at de også er åbne om vinteren, hvor en stor del af handlen også ligger. Derfor har virksomheden også fuldt sortiment hele året.

Varmen har da også givet anledning til flere overvejelser i virksomheden. Lige som den har kastet ekstra to faste jobs af sig i Havemøbelland, hvor der er omkring 14 fuldtidsansatte og op mod 30 i højsæsonen.

Enlig svale

– Vi har lige holdt ledermøde og har besluttet, at vi ikke umiddelbart vil budgettere med, at vi får en tilsvarende varm og tør sommer næste år.

– Uanset er en del af markedet jo også mættet. Har man købt et par solsenge, så skal man jo ikke ud og købe endnu to solsenge næste sommer, uanset temperaturerne. Vi har valgt at tro, at en sommer som denne er en enlig svale, som vi kun ser engang imellem. Men det er klart, vores lagre er nede og vi skal have fyldt op igen, siger Leif Olsen.

Den rekordstore omsætning skal bruges til at geninvestere i blandt andet ombygning og udvidelse af lagerkapacitet.

– Nej, jeg skal ikke bruge overskuddet på at rejse eller lignnde. Jeg har lige været fem uger ude at rejse for at finde en masse nye varer, så det er rigeligt for mig, siger Leif Olsen.

Artiklen sidst ændret: 31. juli 2018 11:25

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018