“Mon restauratørerne vil dele lidt med os andre?”


Af Helsingør Dagblad

Det kørte på de høje nagler på "hjørnet" både onsdag, torsdag, fredag og lørdag aften. (Privatfoto)

Havnefestens formand bakker også op om festerne på A. R. Friis Vej. Men husk at overholde de regler, I har fået – og spyt gerne lidt i den fælles kasse, siger han.

HORNBÆK: Peter Poulsen er formand for Foreningen Hornbæk Havnefest, formand for Hornbæk Idrætsforening, der får del i Havnefestens overskud, og socialdemokratisk medlem af Helsingør Byråd, hvor han blandt andet har været med til at behandle ekstra bevillinger til Hornbæks øvrige restaurationsliv.

– Det har jeg gjort sammen med især Jens Bertram fra de konservative. Vores fælles ambition er at genoplive de gode tider, da Hornbæk var stedet for både unge og voksne – både fastboende og sommergæster. Og det går jo rigtig godt i år med det sydlandske sommervejr, siger han.

Det lykkedes for vildt

– Ikke mindst er det positivt, at tre af restauratørerne på A. R. Friis Vej – Strand P., Café Hornbæk Strand og Det fedtede Hjørne – har gjort en masse ekstra for at genoplive Hornbæks gamle status som én stor fest især for de unge.

Deres fester og Havnefesten har både et fælles publikum og nogle hver for sig, og det trækker alt sammen folk til Hornbæk. Der må have været over 2000 om aftenen, og det er jo fuldkommen vildt – måske lige lidt for vildt, mener Peter Poulsen. Både politiet og kommunen har modtaget adskillige støjklager fra nabolaget.

Regler og hensyn

– Jeg er nødt til at sige – med min kasket som byrådsmedlem og bevillingsmyndighed – at de alle tre må blive lidt bedre til at overholde de rammer, de har fået. Der er både støjgrænser, lukketider og regler for udskænkning til mindreårige, som vi andre også skal overholde, og specielt blev der spillet langt ud over det tilladte onsdag og torsdag aften, siger Peter Poulsen.

– Med den vejrudsigt, vi har, skal der nok være gang i festen nogle weekender endnu, og det er godt for Hornbæk. Men naboerne skal ikke finde sig i hvad som helst, fastslår han.

– Som hornbækker og byrådsmedlem vil jeg gerne være med til at blive ved med at bakke op, forudsat at der bliver lidt bedre styr på rammerne. Og så håber jeg da, at de tre restauratører også kunne få lyst til at dele lidt ud af deres overskud, tilføjer Peter Poulsen.

Gi’ en skærv

– Når de nu valgte at lave den helt store fest med afspærring af gaden samtidig med Havnefesten, så synes jeg også nok, at der kunne faldet lidt af til os, siger han.

– Havnefesten har 350 frivillige, der har knoklet for at skaffe penge til deres foreninger, og brandet Hornbæk Havnefest lokker i sig selv mange til Hornbæk den sidste weekend i juli – år efter år.

De fire foreninger, der arrangerer Havnefesten og deler overskuddet lige over, er Hornbæk Havn, Hornbæk Havneforening, Hornbæk Bådeklub, og Hornbæk Idrætsforening.

Artiklen sidst ændret: 31. juli 2018 10:28

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018