Af Kirsten Moth

Bolig- og hjemløse står i kø til billige boliger

Trykkeriloftet, Kundenr. 500319, Ordre 1725167, 25.000 visninger side/logo

16 procent flere kvinder har det sidste år henvendt sig til herberget Stubben i Helsingør. Alene i år har 60 mænd søgt værelse på Stubben – erhvervsaktive mænd i “pæne skjorter”, der har prøvet alt for at få en bolig, de har råd til.

HELSINGØR: Flere kvinder søger hjælp på varmestuen og herberget Stubben i Helsingør.

Det sidste år er antallet af kvinder, der henvender sig for at tage imod et eller flere af Stubbens tilbud, steget med 16 procent.

Det viser den statistik, som Kirkens Korshærs herberger årligt udarbejder for de lokale forhold.

Også erhvervsaktive mænd i 40 til 55 års alderen finder i markant stigende antal vej til herberget i Helsingør.

Alene på én dag i denne uge henvendte tre mænd sig på Stubben. Alle mænd i den erhvervsaktive alder, alle hjem- eller boligløse, ingen af dem misbrugere – og alle uden mulighed for at finde en billig bolig i Helsingør.

Økonomisk klemme

I år har Stubben modtaget 60 henvendelser fra mænd, der søger et værelse på Stubben.

– Det er ofte mænd, som ser helt “almindelige” ud. De kommer i deres pæne skjorter, og de identificerer sig ikke med den målgruppe, der ellers er vores her på Stubben. På et tidspunkt i livet er de kommet i en økonomisk klemme, enten på grund af skilsmisse eller et mistet job.

– De er tyndslidte, de er løbet tør for overnatningsmuligheder hos venner og bekendte og da de ikke kan få en fast adresse, har de for eksempel heller ikke mulighed for at låne til indskud eller få et kreditkort. De er meget pressede og som det sidste kommer de her, fortæller leder af Stubben Anette Lauritsen.

Skræmmende

Hun kalder det skræmmende at se, hvor mange “nye” hjem- og boligløse, der sætter sig i kontakt med herberget, ofte som sidste udvej, da de på forhånd har prøvet alt for at finde en bolig, de havde råd til.

– Jeg kan ikke lade være med at tænke, at manglen på betalelige boliger bliver katastrofal. Boliger til omkring 3.500 kroner plus forbrug af el og vand. De findes ikke. Og derfor har vi også svært ved at få dem ud fra herberget igen. Der er følgevirkninger af den svære livssituationer, blandt andet depressioner. Det er en skrue uden ende. Jeg tror, det bliver slemt til vinter. Når vi ser så mange nu, hvor det er varmt og tørt, så må man spekulere på, hvordan det bliver, når vinteren kommer.

Stigningen af kvindelige brugere på Stubben forklarer Anette Lauritsen blandt andet med, at kvinder i udsatte livssituationer holder længe ud.

– Kvinder er ofte meget hårdføre. Men når så kvinder rammer bunden, så er de ofte ilde stedt og i en elendig forfatning. Kvinder er også blevet mere bevidste om, at de kan komme her og være i sikkerhed.

Anette Laritsen understreger, at antallet af kvindelige hjem- og boligløse ikke kan sammenlignes med tilsvarende forhold i København, hvor antallet af netop kvindelige hjemløse har været i markant svækst.

Artiklen sidst ændret: 2. august 2018 09:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12, skift 3/4

Job i Nordsjælland

Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu