Af Kirsten Moth

Bolig- og hjemløse står i kø til billige boliger

Rasmus Ebbe 388428 1723690 logo 25.000 win win 19/4 18-april 19

16 procent flere kvinder har det sidste år henvendt sig til herberget Stubben i Helsingør. Alene i år har 60 mænd søgt værelse på Stubben - erhvervsaktive mænd i "pæne skjorter", der har prøvet alt for at få en bolig, de har råd til.

HELSINGØR: Flere kvinder søger hjælp på varmestuen og herberget Stubben i Helsingør.

Det sidste år er antallet af kvinder, der henvender sig for at tage imod et eller flere af Stubbens tilbud, steget med 16 procent.

Det viser den statistik, som Kirkens Korshærs herberger årligt udarbejder for de lokale forhold.

Også erhvervsaktive mænd i 40 til 55 års alderen finder i markant stigende antal vej til herberget i Helsingør.

Alene på én dag i denne uge henvendte tre mænd sig på Stubben. Alle mænd i den erhvervsaktive alder, alle hjem- eller boligløse, ingen af dem misbrugere - og alle uden mulighed for at finde en billig bolig i Helsingør.

Økonomisk klemme

I år har Stubben modtaget 60 henvendelser fra mænd, der søger et værelse på Stubben.

- Det er ofte mænd, som ser helt "almindelige" ud. De kommer i deres pæne skjorter, og de identificerer sig ikke med den målgruppe, der ellers er vores her på Stubben. På et tidspunkt i livet er de kommet i en økonomisk klemme, enten på grund af skilsmisse eller et mistet job.

- De er tyndslidte, de er løbet tør for overnatningsmuligheder hos venner og bekendte og da de ikke kan få en fast adresse, har de for eksempel heller ikke mulighed for at låne til indskud eller få et kreditkort. De er meget pressede og som det sidste kommer de her, fortæller leder af Stubben Anette Lauritsen.

Skræmmende

Hun kalder det skræmmende at se, hvor mange "nye" hjem- og boligløse, der sætter sig i kontakt med herberget, ofte som sidste udvej, da de på forhånd har prøvet alt for at finde en bolig, de havde råd til.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke, at manglen på betalelige boliger bliver katastrofal. Boliger til omkring 3.500 kroner plus forbrug af el og vand. De findes ikke. Og derfor har vi også svært ved at få dem ud fra herberget igen. Der er følgevirkninger af den svære livssituationer, blandt andet depressioner. Det er en skrue uden ende. Jeg tror, det bliver slemt til vinter. Når vi ser så mange nu, hvor det er varmt og tørt, så må man spekulere på, hvordan det bliver, når vinteren kommer.

Stigningen af kvindelige brugere på Stubben forklarer Anette Lauritsen blandt andet med, at kvinder i udsatte livssituationer holder længe ud.

- Kvinder er ofte meget hårdføre. Men når så kvinder rammer bunden, så er de ofte ilde stedt og i en elendig forfatning. Kvinder er også blevet mere bevidste om, at de kan komme her og være i sikkerhed.

Anette Laritsen understreger, at antallet af kvindelige hjem- og boligløse ikke kan sammenlignes med tilsvarende forhold i København, hvor antallet af netop kvindelige hjemløse har været i markant svækst.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 2. august 2018 09:47

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19
Casper Andersson 24/5 18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 side/logo
vind salaer

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu