Af Tine Zedeler

Brugte skoletasker hjælper udsatte børn

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side

Aflever din brugte skoletaske i Arnold Busck i Stengade eller Espergærde Centret og støt udsatte børn.

ESPERGÆRDE: Sommerferien er ved at være forbi, og for de fleste børn er det tid til at finde skoletasken frem igen , eller måske købe en ny. Men for udsatte og trængte børnefamilier kan det være svært at finde penge og overskud til at købe ny skoletaske, penalhus og glitrende bogbind. Derfor gentager Arnold Busck og Red Barnet succesen med at indsamle brugte skoletasker til glæde for udsatte børn, oplyser Red Barnets kommunikationsafdeling.

Sidste år indledte boghandlerkæden Arnold Busck et samarbejde med Red Barnet, som gjorde det muligt at indlevere brugte skoletasker til glæde for udsatte børn. Fra i dag kan man igen aflevere sin brugte skoletaske i Arnold Busck-butikken i Stengade i Helsingør eller i Arnold Busck-butikken i Espergærde Centeret, der så donerer de indsamlede tasker til Red Barnets børnegenbrugsbutikker, som sælger taskerne billigt til fordel for Red Barnets arbejde.

– Det er dejligt at være med til at tage et ansvar for at børn fra familier, der ikke har så mange midler, får en god skolestart. Det er også skønt at se glæden i børnenes ansigter, når de kommer og afleverer deres skoletaske, fortæller butikschef Katja Skjødt fra Arnold Busck i Stengade.

Sidste år lykkes det i samarbejde med en skole i Allerød at samle 100 brugte skoletasker ind, de fleste af dem i rigtig fin stand, oplyser Katja Skjødt.

Alle børn fortjener en god start

Red Barnets generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm, glæder sig over, at samarbejdet igen i år bidrager til at give udsatte børn en lidt bedre start på skoleåret.

-Selvom vi bor i Danmark, er der familier der hverken økonomisk eller mentalt har overskud til at blive klar til første skoledag. Det går ud over de børn, der står i skolegården uden skoletaske eller penalhus, og de risikerer at føle sig uden for fællesskabet allerede fra første skoledag. Sådan skal det ikke være. Alle børn fortjener at komme godt i gang med skoleåret sammen med deres venner, og det er vi meget glade for at kunne bidrage bare lidt til gennem dette samarbejde, siger Jonas Keiding Lindholm.

Læg en tegning i tasken

Som noget helt særligt i år vil det være muligt at lægge en hilsen eller tegning i skoletasken, så der er endnu mere at glædes over for den nye ejer af tasken. På den måde kommer Red Barnets genbrugsslogan “BARN TIL BARN” for alvor til sin ret.

Sidste år var der flere børn, der havde lagt en hilsen i skoletasken til det barn, som skulle overtage den. Den mulighed får alle børn, der donerer skoletasker nu i særligt indrettede tegnehjørner i Arnold Buscks butik i Stengade eller i Arnold Busck-butikken i Espergærde Centeret.

-Sidste år var vi overvældede over, i hvor høj grad vores kunder bakkede op omkring indsamlingen. Både store og små var meget begejstrede for at støtte op omkring Red Barnets arbejde for udsatte børn, så vi håber på og glæder os til at gentage succesen i år, siger administrerende direktør hos Arnold Busck Helle Busck Fensvig.

Salg hjælper andre børn

Overskuddet fra Red Barnets 20 genbrugsbutikker går til arbejdet for at hjælpe de dårligst stillede børn lokalt, nationalt og internationalt. Skoletaskerne sælges, så andre børn kan få glæde af dem, men pengene fra salget af taskerne vil også gå til Red Barnets arbejde med blandt andet sommerlejre og familieklubber for udsatte og sårbare børn i Danmark.

Pengene fra salget af éen brugt skoletaske svarer til, at et udsat barn kan komme med Red Barnet på en dags ophold på ferielejr med overnatning incl. kost og logi.

tze

Artiklen sidst ændret: 2. august 2018 09:43

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Job i Nordsjælland

Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
mestergartneren side+logo 25.000 win win 1. april og 1 år frem
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side. ny jan 19
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu