Af Andreas Mayerhofer

Egypter kan være svaret på NH’s målmandsproblemer

Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side

Nordsjælland Håndbold er på desperat målmandsjagt. En jagt der har fået ligaholdet til at vende kikkerten mod Nordafrika.

HÅNDBOLD: Nordsjælland Håndbold er i fuld gang med forberedelserne til den forestående ligasæson, men truppen er ikke på plads endnu.

I særlig grad er man udfordret på målmandsposten, hvor Jakob Skaksen ikke længere har lyst til at være andenmålmand, og Mike Jensen kan ikke klare tjansen alene. Således har nordsjællænderne været nødt til at låne en målmand af modstanderne i en træningskamp, og der er flere advarselslamper, der lyser. Det har været overraskende svært at finde en ny keeper.

I denne uge har klubben derfor inviteret egyptiske Mohamed Aktham til prøvetræning.

– Så må vi se, hvad han kan. Mohamed er helt vild for at komme til Danmark, og han har kontaktet spillere, vores assistenttræner og mig via sociale medier, og han er generelt meget ihærdig. Kan han så levere samme ihærdighed og vilje på banen, så bliver det interessant, siger cheftræner Ian Marko Fog.

Erfaring fra ulandshold

Mohamed Aktham har senest stået i Al Ahly i hjemlandet, der regnes for en af de absolut bedste klubber i Afrika. Han har her været tredjevalg, men det er blevet til ligakampe. Desuden har han spillet ungdomslandskampe for Egypten.

– På den måde minder han meget om det, vi leder efter i Danmark, når vi henter nye spillere ind. Han har nogen erfaring fra et vist niveau, og kan vi så se noget potentiale i ham, så kan det blive spændende. Han er en stor dreng, der fylder meget i målet, siger Ian Marko Fog.

Siden Skaksen sagde stop, har Ian Marko Fog sammen med den øvrige sportslige ledelse i NH ledt med lys og lygte efter erstatningen. Det er til hans undren ikke endt med en løsning.

– Jeg vil måske ikke bruge ordet skuffet, men jeg har svært ved at forstå, at der ikke er nogen unge målmænd, der har budt ind på det. Der er ikke så mange pladser i ligaen, og sådan en har vi til rådighed. Umiddelbart er der ikke nogen, der har været villige til at rykke teltpælene op og flytte til Sjælland. Det er måske også lidt svært, fordi vi ikke kan tilbyde en fyrstelig hyrer … men alligevel undrer det mig, siger Ian Marko Fog.

Cheftræneren har i Mike Jensen en målmand, der har bevist sig i ligaen, og det er heller ikke hans niveau, som Fog er bekymret over. Det er mere helbredet hos den store keeper.

– Mandag måtte Mike melde afbud til træning på grund af migræne, og vi må konstatere, at der stadig er nogle eftervirkninger fra den hjernerystelse, han havde, første gang han spillede hos os i 2016-2017. En skade der holdt ham ude i lang tid. Derfor er det nødvendigt, at vi har en solid backup på bænken, ligesom der i kampene gerne skal være mulighed for at skiftet ud på positionen, forklarer Ian Marko Fog.

Jakob Skaksen bliver i organisationen Nordsjælland Håndbold, hvor han skal spille for Hillerød. Fog gætter på, at han kan hentes ind i nødsituationer, men målmanden drosler kraftigt ned i træningsmængde, hvilket må formodes at have indflydelse på niveauet.

Artiklen sidst ændret: 1. august 2018 11:05

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624

Job i Nordsjælland

KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger logo
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5 derefter nyt mat
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19
Gl. Humebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu