Af Andreas Mayerhofer

Egypter kan være svaret på NH’s målmandsproblemer

Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo

Nordsjælland Håndbold er på desperat målmandsjagt. En jagt der har fået ligaholdet til at vende kikkerten mod Nordafrika.

HÅNDBOLD: Nordsjælland Håndbold er i fuld gang med forberedelserne til den forestående ligasæson, men truppen er ikke på plads endnu.

I særlig grad er man udfordret på målmandsposten, hvor Jakob Skaksen ikke længere har lyst til at være andenmålmand, og Mike Jensen kan ikke klare tjansen alene. Således har nordsjællænderne været nødt til at låne en målmand af modstanderne i en træningskamp, og der er flere advarselslamper, der lyser. Det har været overraskende svært at finde en ny keeper.

I denne uge har klubben derfor inviteret egyptiske Mohamed Aktham til prøvetræning.

- Så må vi se, hvad han kan. Mohamed er helt vild for at komme til Danmark, og han har kontaktet spillere, vores assistenttræner og mig via sociale medier, og han er generelt meget ihærdig. Kan han så levere samme ihærdighed og vilje på banen, så bliver det interessant, siger cheftræner Ian Marko Fog.

Erfaring fra ulandshold

Mohamed Aktham har senest stået i Al Ahly i hjemlandet, der regnes for en af de absolut bedste klubber i Afrika. Han har her været tredjevalg, men det er blevet til ligakampe. Desuden har han spillet ungdomslandskampe for Egypten.

- På den måde minder han meget om det, vi leder efter i Danmark, når vi henter nye spillere ind. Han har nogen erfaring fra et vist niveau, og kan vi så se noget potentiale i ham, så kan det blive spændende. Han er en stor dreng, der fylder meget i målet, siger Ian Marko Fog.

Siden Skaksen sagde stop, har Ian Marko Fog sammen med den øvrige sportslige ledelse i NH ledt med lys og lygte efter erstatningen. Det er til hans undren ikke endt med en løsning.

- Jeg vil måske ikke bruge ordet skuffet, men jeg har svært ved at forstå, at der ikke er nogen unge målmænd, der har budt ind på det. Der er ikke så mange pladser i ligaen, og sådan en har vi til rådighed. Umiddelbart er der ikke nogen, der har været villige til at rykke teltpælene op og flytte til Sjælland. Det er måske også lidt svært, fordi vi ikke kan tilbyde en fyrstelig hyrer ... men alligevel undrer det mig, siger Ian Marko Fog.

Cheftræneren har i Mike Jensen en målmand, der har bevist sig i ligaen, og det er heller ikke hans niveau, som Fog er bekymret over. Det er mere helbredet hos den store keeper.

- Mandag måtte Mike melde afbud til træning på grund af migræne, og vi må konstatere, at der stadig er nogle eftervirkninger fra den hjernerystelse, han havde, første gang han spillede hos os i 2016-2017. En skade der holdt ham ude i lang tid. Derfor er det nødvendigt, at vi har en solid backup på bænken, ligesom der i kampene gerne skal være mulighed for at skiftet ud på positionen, forklarer Ian Marko Fog.

Jakob Skaksen bliver i organisationen Nordsjælland Håndbold, hvor han skal spille for Hillerød. Fog gætter på, at han kan hentes ind i nødsituationer, men målmanden drosler kraftigt ned i træningsmængde, hvilket må formodes at have indflydelse på niveauet.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 1. august 2018 11:05

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtning til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
Hgør Teater, Kulturnat 1734966 til 28/9
Smoke n Steam  logo  384849 1723552 25.000 win win 18/4 18- april 19
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu