Af Andreas Mayerhofer

Klumme: Elsk din hverdag

Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger logo

Når Andreas Mayerhofer  ikke bruger tid på Helsingør Stadion, er han at finde på Helsingør Dagblad, hvor han arbejder som sportsredaktør. Han er gift med Julie, der er skolelærer, og sammen har de Klaus på 12 år og Frederikke på 9 år.

49 uger til næste gang. Eller omregnet i dage er der 343 styk til jeg igen skal på lang ferie.

Sådanne tanker rammer mig altid i min søndags-blues lige inden min sommerferie går over i sommerarbejde.

Minderne om en smilende, solbrun hustru og glade isspisende børn passerer forbi det indre blik, mens jeg en sidste gang lægger mig til at sove som feriefar/feriehusbond/ferieAndreas.

Selvmedlidenheden havde taget overhånd. Måske nok fordi skolelærerkonen og skolebørnene fortsat var ude i Sommerdanmark med solcreme på næsen og græsstrå i mundvigen, mens jeg for første gang i denne måned iførte mig sokker.

“Slap lige af Batman” påtalte jeg over for mig selv, inden jeg gik ind på redaktionen mandag morgen, hvor jeg – som altid – blev mødt af en masse smilende mennesker, der bød velkommen tilbage og lød grangiveligt interesseret, da de spurgte til mine tre uger på familieeventyr i Frankrig, Luxemburg, Hvide Sande og Odense Stadion. Min interne melankoli var selvfølgelig stærkt overdrevet, og få minutter senere var jeg tryg og glad i gang med første arbejdsdag i resten af mit forhåbentlig lange arbejdsliv.

For det er ikke så tosset. Slet ikke når man som jeg arbejder et sted, hvor det er interessant at være, dagene er dynamiske i mødet med mange forskellige mennesker, og kollegaerne er – nu skal jeg måske ikke smøre for tykt på – væsentligt over middel.

I bund og grund er jeg vild med mit arbejde, og jeg er vild med at arbejde. Når jeg samtidig har to børn der trives både med mit nærvær og i deres eget liv uden for hjemmets fire vægge, og jeg har en hustru, der som hovedregel ser glad ud for at se mig, så er jeg nærmest lykkelig. Jeg sætter pris på min hverdag, og bortset fra sidste feriedag forsøger jeg at huske på, at min hverdag skal omfavnes med en masse godt humør.

Vejen til det gode liv er brolagt med evnen til at elske sin hverdag, og det handler ikke om, hvorvidt man er journalist, skolelærer, kassedame, mavedanser eller hvad ved jeg. Det handler om at skabe gode dage og gode rammer for sig selv, og dem man omgiver sig med, der hvor man er.

Det er ikke altid nemt, for der er sandt for dyden nogle tåbelige dage indimellem, hvor man laver stavefejl, man får skæld ud af damen i supermarkedskøen, inden man går ud til sin p-bøde i bilens forrude – bilen som netop er begyndt at lyse i instrumentbrættet på grund af motorfejl. Jeg er ikke ret god til at håndtere disse dage, men jeg øver mig og bliver bedre og bedre efter princippet ‘to skridt frem og halvandet tilbage’.

Og heldigvis er de dage i klart undertal i min verden, og det sætter jeg pris på. Der er i det store Andreas Mayerhofer-billede ikke ret meget at brokke sig over, så det vil jeg bestræbe mig på at lade være med.

I stedet vil jeg glæde mig over, at mine tre ugers ferie har været med til lade arbejdsenergien op, så jeg kan nyde om ikke hver eneste dag så langt de fleste af dem i det kommende år.

Hvis jeg må sende et ønske af sted, så ville det være rart, om OB blev en lille smule bedre til fodbold.

Artiklen sidst ændret: 1. august 2018 11:49

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Job i Nordsjælland

Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu