Teenagere blev yogainstruktører


Af Helsingør Dagblad

Fire piger fra Helsingørområdet blev som nogle af de enste teeagere i verden tirsdag yogainstruktører.

HELSINGØR:- Du sidder med strakte ben, på en indånding løfter du armene, på en indånding giver du slip og læner overkroppen og armene ned over benene med aktive håndflader, siger 14-årige Katrine Andersen, der er i gang med at undervise i yoga på Yoga Skolen i Helsingør.

Sammen med 13-årige Emilia Krogh Jensen, 13-årige Alberte Mathilde Glee­sing og 15-årige Anna Marie Andersen har hun de sidste ni måneder dyrket og undervist i yoga to timer hver uge.

– I starten tænkte man jo meget, at yoga bare er noget hvor du sidder i lotusstillingen og siger underlige lyde, men når du først har prøvet det én gang, så har du lyst til at prøve det igen.

– Derudover vil man da ikke sige nej til en gratis uddannelse, som normalt koster 50.000 kroner, siger Anna Marie Andersen, der går på Skorpeskolen Privatskole.

– Vores venner har grinet lidt af det, fordi de tror, det kun er for gamle damer og ikke er en rigtig sport, men vi siger altid bare, at de burde tage at prøve det selv.

– Man lærer virkelig meget om sig selv samtidig med, at man får rigtig god kontrol over sin krop, siger Alberte Mathilde Gleesing, der går på Idrætslinjen Helsingør.

Giver selvtillid

Pigerne har været en del af et tilbud rettet mod teenagere fra Yoga Skolen i anledning af skolens 15-års jubilæum, hvor pigerne gratis kunne blive udlærte yogainstruktører på voksenniveau som nogle af de eneste teenagere i verden.

Tirsdag var kulminationen på ni måneders hård træning med flere forskellige lærere og instruktører.

Her skulle pigerne skiftevis skulle lede en undervisning for hinanden og deres yogalærer Søren Rasmussen.

– Vi har lavet et program og vist det for hinanden.

– Man var nervøs i starten og havde sommerfugle i maven, men da man først var kommet i gang, gik det rigtig godt. – Det var fedt at prøve, og jeg er rigtig glad for, at jeg har gennemført det, for det er jo bare lige som en normal undervisning som vi har haft flere gange, og det giver en masse selvtillid.

– Man lærer noget nyt om sig selv hver gang, og det er virkelig spændende, siger Emilia Krogh Jensen, der går på Langebjerg Skolen i Humlebæk.

– Der er otte principper i yoga, som man også kan bruge i sin hverdag. – Man skal blandt andet være opmærksom på sine handlinger og de konsekvenser, de har, og så kan man forestille sig sin krop som et hus, der skal være stabilt, men stadig være rart at være i, siger Anna Marie Andersen.

– Det er ikke kun til yoga, at man kan bruge principperne, man kan bruge dem i alt. To af os går også til gymnastik, og der bruger vi også principperne fra yoga.

– Det sker, hvis vi er pressede til en konkurrence, for så kan vi finde en indre ro, der kan hjælpe os til at slappe af, siger Alberte Mathilde Gleesing.

Yoga er benhårdt

Pigernes hovedunderviser er Søren Rasmussen fra Helsingør, der har 35 år i yogaverdenen og er leder af Yoga Skolen.

– Det har været fantastisk at være en del af det her forløb.

– I det her rum to timer om ugen kan man bare være sig selv, og pigerne har nydt deres frirum, hvor de kunne slappe helt af.

– Det er jo en win-win-situation for os og pigerne.

– Vi har lyst til at møde de unge mennesker, og de kan til gengæld lære meget om kropsbevidsthed og livsfilosofien bag yoga.

– Yoga er benhårdt arbejde, stærke stillinger og kræver noget af kroppen og sindet. – Vi vil meget gerne lave sådan et forløb igen med en ny omgang af teenagere, for det er bare den bedste måde at give yogaen videre til ungdommen på, siger Søren Rasmussen.

Opretter nyt hold

Alle de fire piger har været glade for deres yogaforløb og forventede at bestå yogainstruktøreksamen.

For Anna Marie Andersen har det resulteret i et nyt arbejde.

– Jeg skal starte et hold op herude om 14 dage, hvor jeg skal undervise jævnaldrende og opefter.

– Det bliver rigtig sjovt og udfordrende, og jeg glæder mig bare til at komme i gang, fortæller Anna Marie Andersen.

Artiklen sidst ændret: 2. august 2018 09:44

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018