Lars Laybourn har efter otte år i Helsingør Tennis Klub valgt at takke ja til et trænerjob i Gentofte. (Foto: Lars Laybourn)

Af Andreas Mayerhofer

Cheftræner stopper i HTK

Casper Andersson 325793 juli 19/20 20-25.000 1752476

Tennistræner Lars Laybourn skifter fra Helsingør Tennis Klub til Gentofte. HTK i dialog med mulige afløsere.

TENNIS: Efter otte år i Helsingør Tennis Klub forlader cheftræner Lars Laybourn nu skuden for at blive træner i Gentofte Tennis Klub.

En anderledes udfordring i en markant større klub.

– Jeg vil starte med at sige, at jeg har elsket mit liv i Helsingør Tennis Klub, og jeg har tænkt længe over tilbuddet. Men jeg er også nysgerrig, og Gentofte er på næsten alle parametre en anden udfordring, end den jeg har i Helsingør, siger Lars Laybourn.

– En af de ting, jeg glæder mig mest til ved mit nye arbejde er, at jeg kommer til at være meget mere på tennisbanen. I Helsingør har der været mange administrative opgaver, som har taget meget af min tid, og nu er det på tide med noget andet, fortsætter Laybourn.

Kommer til større klub

Gentofte har flere af dansk tennis’ største navne på både senior- og talentsiden, og Lars Laybourn skal arbejde med hele paletten.

– Gentofte er en større klub med otte trænere og mange flere medlemmer. Jeg skal både arbejde med talentudvikling, breddespiller og klubbens bedste seniorer, og det glæder jeg mig til. Jeg har været meget glad for at arbejde med de unge i Helsingør, hvor der er stor opbakning fra forældre og så videre, men jeg er også konkurrencemenneske, og jeg vil gerne – eller også gerne – arbejde med dem, der arbejder på at komme på højeste niveau. Det er en anden udfordring, som tiltaler mig nu. Et større setup giver andre muligheder, siger 52-årige Lars Laybourn.

I Gentofte bliver han igen smedet sammen med Jonas Svendsen, der i mange år var cheftræner i Helsingør, og som for en håndfuld år siden bragte HTK til finalen ved DM for hold, hvor det blev et smalt nederlag til storklubben KB. Svendsen tog flere profiler med ind til den københavnske forstad, hvor blandt andre August Brostrøm og ikke mindst den nykårede Danmarksmester August Holmgren spiller i dag.

– Det var Jonas, der henvendte sig, og efter mange grundige overvejelser takkede jeg ja. Når jeg kigger mig i spejlet har jeg også en udløbsdato i mit job, som er det absolut mest fantastiske arbejde, jeg kan forestille mig. Derfor skal jeg have så meget ud af det som muligt, og derfor prøver jeg nu med Gentofte, forklarer Lars Laybourn.

Hvad er dit råd til HTK?

– Jamen at de skal fortsætte det gode arbejde. Det er en skøn klub med mange gode mennesker, og gruset er jo stadig rødt, og der er fortsat strenge i ketcherne på mandag, når jeg er i Gentofte. Det skal nok gå Helsingør godt, for der er en masse gode mennesker, der arbejder for den både på banen og i bestyrelsen, lyder det fra den afgående træner.

Held og lykke

Hos ledelsen i HTK var man kede af Laybourns opsigelse, men der er ingen sure miner. Tværtimod.

– Vi ønsker Lars alt muligt held og lykke, og han fortjener virkelig chancen for at prøve kræfter med en klub som Gentofte. Han har slidt og slæbt for Helsingør i mange år nu, og jeg kan godt forså, hvis han synes, at det er spændende med en ny udfordring. Vi er kede af, at han stopper hos os, men vi er glade på hans vegne, siger bestyrelsesformand i HTK, Morten Højer Mathiesen.

Har I fundet en afløser?

– Nej ikke endnu, men vi er i dialog med et par emner, og vi satser på, at vi inden for de næste par uger har fremtiden på plads på den front, siger formanden.

Med Jonas Svendsens afgang til Gentofte for fire år siden blev HTK på elitesiden sat et stykke tilbage. I dag bygger man op igen.

– Vi arbejder i disse år lidt forfra. Vi har mange gode talenter, men det tager nogle år at føre dem frem, men klubben har det fint. På medlemssiden har vi de seneste par år haft en pæn fremgang. For et par år siden var der lige under 300, mens vi i dag er cirka 350, forklarer Morten Højer Mathiesen.

Helsingør Tennis Klub har på ungdomssiden skabt et holdfællesskab med Espergærde IF Tennis, hvor et U14-hold er i den bedste række, og på seniorsiden har HTK et damehold i 3. division og et herrehold i 2. division.

Artiklen sidst ændret: 2. august 2018 16:31

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624

Job i Nordsjælland

Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win  1753053
Restaurant Helsingør Golf, maj 19/20, 10-15000 win 1752529
e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 1751634
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 1751634

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu