Af Andreas Mayerhofer

Hulusi Dolar nyder livet på fodboldens 3. klasse

AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379

Hulusi Dolar skiftede fra FC Helsingør til Snekkersten for at finde glæden ved fodbold. I den kommende sæson står den på Sjællandsserie.

FODBOLD: Lange busture til Silkeborg for at varme op, sidde på bænken og en busretur til Helsingør tog fodboldmodet fra Hulusi Dolar.

I en alder af 29 år sagde han derfor farvel til FC Helsingør og topfodbold for at hellige sig familieliv, lærerjob og fodbold for sjov i Snekkersten IF.

Det skifte har gjort godt for sydkystholdet, der efter to oprykninger i træk nu er i Sjællandsserien. Et sted Snekkersten IF Fodbold aldrig tidligere har været.

– Det bliver spændende at se, hvordan vi kan gøre os der. Vi har et fint hold med et godt potentiale, men jeg kender ikke niveauet i Sjællandsserien, men jeg er glæder mig, og jeg er spændt, siger Hulusi Dolar.

– Klubben har aldrig før været i Sjællandsserien. Sidste år var også første gang, at man var i serie 1, så der sker noget i klubben. og man kan virkelig mærke, at de folk, der har været i Snekkersten i mange år, de er vældig glade og stolte. Det er fedt at være med til, siger den 31-årige skolelærer, der er født og opvokset i Helsingør.

Mistede gejsten

Det var et voldsomt skridt ned ad stigen, Dolar tog i 2016. Fra et liv der havde handler meget om fodbold i hverdagen det meste af livet, var der nu andre prioriteter, der blev sat forrest. Det megen bænktid i FC Helsingør var ikke længere indsatsen vær, og derfor sagde han farvel til Christian Lønstrups 1. divisionshold.

– Jeg havde simpelthen mistet gejsten til fodbold. Jeg kunne godt lide træningen, og den tænding der er i en trup, der spiller på så højt niveau, som 1. division var, men det var ikke ret sjovt at sidde på bænken, og i 1. division skulle vi ofte på lange ture til Jylland, og derer ikke meget ved at køre til Silkeborg, varme op i 45 minutter, sidde på bænken i 93 minutter og så tage bussen hjem igen. Det havde jeg ikke længere lysten til, siger Hulusi Dolar.

Ingen forklaring

Han blev hentet til FC Helsingør fra BSV i vinteren 2015, og han var blandt stamspillerne, da FCH rykkede fra 2. til 1. division et halvt år senere.

– Det var en fantastisk oplevelse. Vi havde et godt hold, vi vandt stort set hver gang, og selvom det ikke er min favoritplads, så spillede jeg fast på venstre back. Da vi så kom tilbage efter sommerferien, som var meget kort, så var jeg pludselig ikke længere foretrukket i startopstillingen. Det ærgrer mig stadig i dag, for jeg ved ikke, hvad årsagen var, og jeg fik det aldrig forklaret, fortæller Hulusi Dolar.

I FCH’s første sæson i 1. division var der ikke nogen nedrykker, da FC Vestsjælland gik konkurs og tog nedrykningspladsen. Da topstriden ikke længere var et emne for helsingoranerne, blev der plads til de spillere, der ikke havde fået så meget græs under støvlerne.

– Jeg fik nogle kampe til sidst, hvor jeg kom ind og fik vist, at jeg kunne være med og havde niveauet til 1. division. Det var jeg glad for, at jeg nåede at få med, konstaterer forsvarsspilleren.

Familien trak

Da Hulusi Dolar valgte at skrue ned for fodbolden, var Snekkersten måske ikke sportsligt det, som lå lige for, men det sociale i at vælge klubben i serie 2 passede perfekt.

– Min bror spillede på daværende tidspunkt i Snekkersten, ligesom mine to svogre (Andreas og Alexander Svinggaard, red.) gjorde. Derfor passede det fint i forhold til, at jeg trængte til at have det sjovt og hyggeligt med fodbold igen. Det fandt jeg i Snekkersten, forklarer Dolar.

Niveauet på fodboldbanen var selvsagt meget anderledes, og det har til tider været svært at vænne sig til.

– Pludselig var det en helt anden tilgang til fodbolden, end jeg var vant til. Der kom afbud til træning og kamp af besynderlige grunde, og selvom vi alle ville vinde, var det noget helt andet. Det skulle jeg vænne mig til, og nogle dage har jeg da tænkt, “hvad i alverden laver jeg dog”. Jeg har jo fortsat en fin alder for en forsvarsspiller og kunne godt være fortsat på højere niveau, men jeg prioriterede nogle andre ting, siger han.

Har du fortrudt, at tog tog skridtet så langt ned i rækkerne?

– Nej, det har jeg ikke. Jeg hygger mig helt vildt med min fodbold, og det er vigtigt for mig nu. Der har også været tilbud om at spille 2. division eller Danmarksserie, men der er også krav til at levere på et vist niveau, og det passer bare ikke længere ind. Jeg bor og arbejder i Helsingør og spiller fodbold i Snekkersten. Det er fint, og jeg har affundet mig med, at divisionsfodbold er et overstået kapitel for mig, siger Hulusi Dolar.

Om et par uger tager han fat på den nye sæson med Snekkersten IF i Sjællandsserien.

– To oprykninger i træk har været forrygende, og jeg har hele tiden følt, at der er meget potentiale i truppen, hvor der er unge talenter og rutinerede kræfter. Det er sjovt at være med til, fordi holdet rykker sig, og de unge er parat til at lære og lytte. Nu glæder vi os til at måle os med det næste niveau, siger Hulusi Dolar.

– I første omgang er vores målsætning at finde os til rette i rækken, og så må vi se. jeg kender som sagt ikke meget til niveauet, uddyber han.

Hulusi Dolar spiller Snekkersten-historiens første Sjællandsserie-kamp den 18. august på udebane mod Farum BK. En uge senere er der hjemmekamp mod Frederikssund.

Artiklen sidst ændret: 2. august 2018 14:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046

Job i Nordsjælland

Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo. skift 15/3
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu