Af Tine Zedeler

Inviteret kinesisk kunstner står bag ulovlig graffiti

Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Det var en let sag for politiet at finde frem til personen bag graffitimalerierne på Ålsgårde stationsbygning.

HELSINGØR: Den kinesiske anerkendte graffitimaler MaxGPS, som er inviteret til Danmark af Helsingør Teater i anledning af gadeteaterfestivalen Passage, blandt andet for at medvirke i en workshop i boligkvarteret Nøjsomhed, fik onsdag en bøde på 1000 kroner for at male ulovlig graffiti på stationsbygningen i Ålsgårde.

Politiet kom for at hente ham i forbindelse med workshoppen i Nøjsomhed onsdag, hvor han blev taget med til politigården for at blive afhørt i sagen.

– Han var nem at finde, da han har signeret sine tegninger. Vi tog ud for at hente ham, og kunsteren erkendte med det samme, at det var ham. Han har fortalt, at han troede, at han godt måtte male på bygningen, da den så faldefærdig ud. Han var meget ked af at have gjort noget ulovligt, fortæller politiassistent Martin Friis, Nordsjællands Politi.

Undskylder

Teaterchef Jens Frimann Hansen, som huser den kinesiske kunstner privat i hjemmet i Ålsgårde, mens denne opholder sig i Danmark, beklager på kunstnerens vegne.

– Han er rigtig ked af, han har gjort noget ulovligt. Det var ikke tilsigtet. Han synes , det lignede en byggeplads, Vi har haft en samtale om, at han under ingen omstændigheder må male nogle steder uden først at spørge om lov. Jeg ville heller ikke bryde mig om, hvis det var min bil, der blev malet på, siger Jens Frimann Hansen, som fortæller, at MaxGPS, ikke taler engelsk, hvorfor kommunikationen foregår med hjælp fra hans kone.

Anerkendt kunstner

Den kinesiske kunstner, som udover at deltage i workshoppen på Nøjsomhed, også står bag scenografien til forestillingen “Fragtfrit” i Toldkammeret, er en international efterspurgt kunstner, oplyser teaterchefen.

– MaxGPS er ud over jordens sødeste menneske også en anerkendt kunstner indenfor sit felt. Han medvirkede også for to år siden, hvor han malede en graffititegning i Nøjsomhed, som de er så glade for, at den er blevet bevaret, fortæller Jens Frimann Hansen.

Graffitien, som også er blevet debatteret i et opslag i facebookgruppen “Vores Ålsgårde” forestiller rummænd i forskellige situationer. Rummænd er en af kunstnerens foretrukne motiver.

Vil fjerne graffiti

Jens Frimann Hansen vil gerne rette en tak til Nordsjællands Politi for deres håndtering af situationen.

– Vi har et rigtig godt samarbejde med politiet. Og i den her situation, hvor de kom for at hente MaxGPS, blev det gjort på en rigtig fin måde. Han er også selv rigtig glad for den måde, politiet tacklede det på, fortæller Jens Frimann Hansen.

Teaterchefen arbejder i øvrigt på en løsning med at fjerne graffitien, så ejeren af stationsbygningen, som er solgt til en privatperson, bliver holdt skadesfri.

Artiklen sidst ændret: 2. august 2018 14:44

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Job i Nordsjælland

Øresundsakvariet april 19/20 10-15.000 win  1752510
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5, skift 29/5 1751631
HF Byg HF Materiel 353825, 1753684 15-20.000 win  maj 19/20
Autoflex Autopartner 383167, 1754257 15-20.000 win, maj 19/20
Berner Pedersen, maj 19/20,  15-20.000  win ordre 1752756, skift juni

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu