Naturen, Øresund og en god byggegrund lokkede Anders Lassen og hans familie til Hellebæk for 21 år siden. (Foto: Torben Sørensen)

Af Pernille Hermann

Anders Lassen kæmper for penge til kunstnerne

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side

Anders Lassen i Hellebæk er Koda-direktør og formand for den europæiske organisation på området. I dag fylder han 60 år.

60 ÅR: Hvordan skal kunstnere overleve, hvis man frit kan dele alt, hvad de laver, via internettet? Og hvorfor skal Youtube og mange andre populære nettjenester ikke betale for at tjene penge på, hvad andre producererer?

Den kamp kan den enkelte kunstner ikke vinde alene. Den skal løftes i flok gennem benhårde forhandlinger og lovgivning, den skal løftes internationalt, og Margrethe Vestager er ikke den eneste dansker, der har kastet sig ind i kampen mod stormogulerne på nettet.

AOK, Infomedia og Koda

I spidsen for den danske indsats for ophavsrettigheder står Anders Lassen, der bor på Turbinevej 20 i Hellebæk og fylder 60 år i dag. Han er journalist af uddannelse og var med helt fra starten som reporter og redaktionschef på TV2Lorry.

Herfra kom han til Nordisk Film som bestyrer af flere store underholningsprogrammer, men i 1997 fik han ansvaret for den digitale udvikling, og det førte ham først til direktørposten for Egmont Online og siden for alle Berlingskes online-medier, herunder AOK.

Anders Lassen stod i 2005-2010 i spidsem for opbygningen af Infomedia, der på én gang er søgemaskine og nyhedstjeneste ved at organisere alt, hvad der bliver sagt og skrevet om virksomheder, organisationer og brancher. Herfra kom han til Koda, der kæmper for kunstneres rettigheder, og i maj i år blev han formand for den europæiske brancheorganisation på området, Gesac.

Badminton, bro og båd

Anders Lassen er gift med grafiker Helle Krog, og de byggede huset i Hellebæk fir 21 år siden, da grundene bag Klædefabrikken blev udstykket.

– Vi kommer begge fra Hørsholmområdet og havde en del kammerater op ad kysten i gymnasiet, fortæller Anders Lassen, der hurtigt blev formand for en snes huse i grundejerforeningen Hellebæk Park.

– Vi har altid været gode til det sociale liv her og har blandt andet fået oprettet badebroen og brolavet nede på den kommunale strandgrund foran Klædefabrikken.

Ægteparret har begge spillet badminton i mange år, og Anders Lassen var i ti år også aktiv i badmintonklubben, men meget tid går også med motorbåden “Last Boat 8”, der ligger helt ude på den nordlige molespids i Nordhavnen.

– Det er min kone, der har givet den navnet – som hentyder til, at det altid har været “min sidste båd”, jeg køber, siger han.

Det går i arv

For et par år siden begyndte Helle Krog i Helsingør Golf Klub, hvor hun hjælper med kommunikation og markedsføring og rekruttering af nye spillere – startende med ægtemanden.

De to voksne børn har begge gået på Hellebækskolenog Helsingør Gymnasium og træder begge i de kreative fodspor. Gustav på 32 er i tv-branchen, hvor han klipper og redigerer flere populære underholdningsprogrammer, og Ida oå 27 er netop blev færdig på Designerskolen, hvor hun har arbejdet mest med kostumer.

Artiklen sidst ændret: 3. august 2018 14:30

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nyrup hus center for job 1755113, 15.000-20.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517
Tibberup Høkeren maj 19/20 10-15.000 win  1752369
Nsnet.dk – læs online
Autoflex Autopartner 383167, 1754257 15-20.000 win, maj 19/20
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu