Skiltet ved Trykkedammen vil blive erstattet af et flag til næste sæson, såfremt Friluftsrådet siger ja til badepunktordningen. (Foto: Lars Johannessen).

Af Tine Zedeler

Flag på vej til Trykkerdammen og Jarlens Grund

HELSINGØR: Mens Friluftrådets nye tiltag badepunktflaget vajer over Julebæk Strand, har ordningen fundet vej som metalskilt ved Trykkerdammen i Helsingør og Jarlens Grund i Espergærde.

Det undrer flere af avisens læsere, som efterlyser en forklaring på, hvorfor der ikke er etableret en flagløsning. Det er der en forklaring på, oplyser biolog Carsten Strøm fra Helsingør Kommune.

– Eftersom det er en forsøgsordning etablerede vi en løsning med flag på Julebæk Strand og skilte de to andre steder. Der stod en flagstang i forvejen på Julebæk Strand, mens der de to andre steder først skal etableres en, forklarer Carsten Strøm .

Biologen påpeger, at en flagstangsløsning begge steder løber op i 16.000 kroner samlet, hvorfor kommunen gerne vil afvente den evaluering Friluftsrådet skal have af den nye badeflagsordning.

– Hvis Friluftsrådet siger ja til, at vi kan bevare badepunktflaget, er flagstængerne på vej, lover Carsten Strøm.

Som omtalt i avisen forleden stiller det nye badepunktflag færre krav til faciliter i forhold til det blå flag, men er garanti for badevandskvaliteten og andre faciliteter, som eksempelvis gode forhold for dykning og naturskønt område.

Artiklen sidst ændret: 6. august 2018 10:33

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu