FC Helsingør vandt stensikkert over Fremad Amager i søndags, mens oprykkerne fra Næstved besejrede FC Fredericia. I morgen mødes nedrykkerne med oprykkerne i Helsingør. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Lønstrup: Vi skal skabe hul ned til konkurrenter

AH modegarn 39169 1723845 side 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19

En hjemmekamp mod en oprykker bør give tre point, mener FC Helsingørs cheftræner.

FODBOLD: For anden weekenden i træk skal FC Helsingør spille på hjemmebane mod en på papiret overkommelig modstander. “Overkommelig” er ikke et ord, som cheftræner Christian Lønstrup bruger om modstandere, men han medgiver, at Superliga-nedrykkerne er favoritter.

– Dt er fedt med vores nye virkelighed, hvor vi er favoritter stort set hver gang, vi spiller. Det er vi også mod Næstved, og det er da rigtigt, at det er en kamp, hvor vi meget gerne skal have tre point med. Får vi det, så rejser vi til Viborg ugen efter med muligheden for at skabe et solidt hul til en konkurrent, siger Christian Lønstrup.

Overraskede Fr. Amager

Mod Fremad Amager kom han ud med fire store forsvarsspillere og en kompakt midtbane for at være “svære at spille imod”. Den plan lykkedes, mener cheftræneren.

– Jeg ved, at vi overraskede Fremad Amager med vores opstilling. Vi ville ud og skræmme dem fysisk, og det lykkedes. Vi satte os på kampen fysisk, og det frigav nogle kræfter til de offensive kræfter, hvor det denne gang så var Matheus (Leiria,red.), der kunne folde sig ud i særlig grad. Det vil jeg ikke afvise, at vi prøver igen, selvom modstanderen måske så ikke vil være overrasket, konstaterer Lønstrup.

Han har siddet og set oprykkernes første kamp i 1. division-sæsonen, hvor det blev til en 3-2 sejr på hjemmebane.

– Der er flere aspekter i spillet, hvor Næstved ser presset ud på fysikken. Hvis vi kan komme ind og trykke lidt til det, så vil det være fint. Jeg kunne forstå, at Jonas Dal (FC Fredericias træner, red.) ikke var helt tilfreds med udbyttet af fordelingen af spil og chancer, og jeg er ikke utilbøjelig til at give ham ret. Næstved scorer lidt ud af ingenting. Det er også en kvalitet, som vi skal være opmærksomme på, men vi skal sætte os på spillet og trykke Næstved, vurderer FC Helsingørs træner.

Defensiv giver ro i maven

Umiddelbart ser det ud til, at FC Helsingør holder fast i formationen fra søndags med en hårdtslående defensiv og så fire spillere, der sættes mere eller mindre fri i offensiven. Altså ikke de store sats med offensive backs og lignende.

– Jeg har godt nok slået nallerne nogle gange de seneste år, hvor vi tilsyneladende har tingene under kontrol og så smider vigtige point på tumpede ting i slutfasen. Der har jeg nok mere ro i maven med den formation vi så forleden, og som vi også praktiserede i slutningen af Superligaen, siger Christian Lønstrup.

Som bekendt er fodboldens transfervindue åben den her måned med, men der er stadig ikke den store fart på svingdøren i FC Helsingør.

– Jeg kan ikke sige så meget andet, end at vi stadig håber på at holde fast i fundamentet på holdet, som det ser ud i dag, og det tror jeg, der er en god mulighed for. Der kan måske godt forsvinde en enkelt eller to spillere, men jeg tror ikke på, at man vil se en stor revolution i det her vindue, siger FCH-træneren.

FC Helsingør og Næstved mødes på Helsingør Stadion i morgen klokken 13.45.

Artiklen sidst ændret: 3. august 2018 14:30

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
AH modegarn 39169 1723845  top 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19

Job i Nordsjælland

Tagsjakket  side+logo  26/3 18-31/3 19 win win 1721578
Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu