Af Tine Zedeler

Skoleleder: Børn skal lære at bruge mobilen

Euronics log win win 30.000 16/4 18 – april 19 1723144

Det er et dannelsesprojekt at lære børn at omgås mobilen, uden den griber forstyrrende ind i undervisningen, påpeger skoleleder Andreas Elkjær.

ESPERGÆRDE: Bør de danske skoler forbyde mobiler i skoletiden? En debat som som flere politikere og meningsdannere har udtalt sig om i løbet af ugen, efter parlamentet i Frankrig har vedtaget, at skolen er mobilfri zone, da telefoner er forstyrrende.

Nej, mener Espergærde Skoledistrikts skoleleder Andreas Elkjær, som også er formand for de lokale skoleledere.

- Mobiler er, om vi kan lide det eller ej, en integreret del af vores hverdag. Derfor giver det ikke mening at forbyde dem i skolen. Mobilen bliver jo også brugt som arbejdsredskab. Men vi skal skal sørge for at klæde børnene på til at bruge mobilen med omtanke. Det er et dannelsesprojekt, siger Andreas Elkjær.

Låser telefoner inde

Skolelederen er dog ikke afvisende overfor at forbud i situationer, hvor mobilen ikke bliver brugt i undervisningen.

- Det er noget vi gør brug af , der hvor lærerene vurderer, at det er mest hensigtsmæssigt i forhold til undervisningen, siger Andreas Elkjær, som oplyser, at skolerne i Espergærde i et par har benyttet sig af muligheden for at samle mobiltelefoner ind i en kasse og låse dem ind i skabet , mens undervisningen står på.

Mobilfri frikvarter

Der har også været forsøg med mobilforbud i frikvarteret på en af skoledistriktets skoler. "Det faldt godt ud", oplyser Andreas Elkjær, som dog ikke mener, det er en god ide at indføre et generelt mobilforbud i frikvarteret.

- Der er ikke noget, vi har haft oppe at vende. Men man kan godt forestille sig, at det blev indført for en periode. For eksempel når de nye syvende klasser starter på Tibberupskolen, hvor de skal lære en masse nye kammerater at kende, siger Andreas Elkjær med henvisning til at Tibberupskolen er ren udskolingsskole for distriktets store elever.

Privatskole har mobilforbud

Hvis man spørger Jesper Storm Norskøv, som er rektor for privatskolen Skorpeskolen i Hellebæk er det en god ide at at forbyde mobiltelefoner i skoletiden. Skorpeskolen har, siden den blev etableret for fem år siden, haft mobilfrizone i skoletiden - også i frikvarteret.

- Eleverne er glade for reglerne. Glade for at de voksne tager ansvar. Det pres der er om hele tiden at tjekke mobilen bliver taget fra dem. Lige pludselig er der tid til at være nærværende over for hinanden og fuldt til stede i undervisningen, siger Jesper Storm Nørskov, som påpeger, at mobilforbuddet også bidrager til at eleverne taler sammen på tværs af årgange.

Hele otte ud af ti danskere går ind for at få mobiltelefonen ud af de danske skoler. Det viste en Megafon-undersøgelse for TV2 og Politiken tidligere i år. Hvis den danske folkeskole skal være mobilfri zone, er det en beslutning, der bør tages lokalt ikke i Folketinget mener Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ifølge Ritzau.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 6. august 2018 15:31

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

rafn-woldsen, Ordre 1725631, kunde 275797, 25.000 visninger side
Tagsjakket side+logo 26/3 18-31/3 19 win win 1721578
Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger side/logo
vind salaer

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu