Af Thea Berg Johansen

Der var skruet op for det gode humør på flyvepladsen

Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo

Der var skruet op for det gode humør på modelflyvepladsen i Langstrup Mose, da medlemmer og gæster søndag fejrede Nordsjællands Fjernstyrings Klubs 50 års jubilæum.

LANGSTRUP MOSE: Der var musik og fly i luften over Langstrup Mose, hvor fjernstyringsentusiaster sendte deres fly og droner i luften til tonerne af blandt andre Kenny Loggins’ rockklassikker Danger Zone.

De modne mænd i praktisk tøj nød åbenlyst at have en hel dag i hinandens selskab, hvor de kunne dyrke deres fælles interesse for modelfly og fejre deres klub.

– Vi har fløjet så meget, som vi kan her til formiddag, og mellem klokken et og tre afvikler vi lidt flyshow med de modeller, vi har, fortalte Preben Andersen, der er formand for Nordsjællands Fjernstyrings Klub.

Han var i strålende humør, også selvom vejret ikke helt var med de flyveglade folk på pladsen.

– Vi er hårdt ramt af vinden, sagde formanden.

Han fortalte, at mange af de mindre fly, der er lavet af et let skum-materiale, ikke kunne komme op at flyve i søndagens vilde vind.

Hjemmebygget

Mange af klubmedlemmernes modelfly er hjemmebyggede, og ved jubilæet havde en af dem blandt andet medbragt en stor hjemmebygget model af et dansk hercules-fly, som en større gruppe samlede sig om.

– Den er til service, oplyste klubformanden, der fortalte, at det store fly havde problemer med en motor.

Sådan et modelfly som det store hercules-fly flyver på en blanding af træsprit og olie, så da hercules-flyet havde fået skiftet to motorer, og ejeren tændte for flyet, duftede det af brændt motorolie og værkstedshygge.

Afslapning

For mændene i modelflyveklubben er deres hobby en vej til at slappe af. De tænker ikke på hverdagens udfordringer, når de flyver med deres modelfly eller droner, fortalte formanden.

– Det er en hobby, hvor man kan komme og stresse af fra arbejdslivet. Når du står med en sender i hånden og kigger op på himlen, så tænker du ikke på alt muligt andet skrald, du har været igennem, sagde han.

Med fra start

Det er nu 50 år siden Nordsjællands Fjernstyrings Klub blev stiftet af modelflyvere, der manglede et sted at sætte deres fly op i det nordlige hjørne af Sjælland, og nogle af de første medlemmer er stadig med i klubben.

– Vi har et medlem som har nummer 8, så han må jo have været med næsten fra starten, sagde Preben Andersen, der forklarede, at klubben har en del ældre passive medlemmer.

– De flyver ikke så meget mere, men de er tro og bakker op om klubben. Det er hyggeligt, sagde formanden.

Omkring 80 medlemmer deltog i arrangementet, der blev afsluttet med live rockmusik og en middag i teltet ved flyvepladsen.

Artiklen sidst ændret: 6. august 2018 12:14

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Cafe Hammermollen top

Job i Nordsjælland

Skydeselskabet  Kunde nr. 373553  Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu