Pierre Larsen nåede en enkelt kamp for FC Helsingør i sidste sæson, inden han tog til Viborg. I år snuppede han en enkelt kamp i FCH-trøjen mod Fremad Amager, inden han skiftede til netop Fremad Amager. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

FCH kunne ikke holde på Pierre Larsen

Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger side

Fremad Amager indløste Pierre Larsens frikøbsklausul, og så kunne FC Helsingør blot se til, da angriberens skiftede til liga-rivalerne.

FODBOLD: Sent fredag aften blev det meldt ud, at FC Helsingør sagde farvel til angriberen Pierre Larsen, der ellers netop var vendt tilbage til klubben efter et lejeophold i Viborg.

– Pierre Larsen havde en frikøbsklausul i sin kontrakt, som betød, at han kunne rejse for et givent beløb, hvis en klub betalte. Og det var Fremad Amager parat til, og derfor var der ikke så meget, vi kunne gøre for at stoppe salget, selvom vi gerne ville have beholdt Pierre Larsen, siger FC Helsingørs bestyrelsesformand, Finn Moseholm.

Klausul i stedet for lønkroner

Han ønsker ikke at fortælle, hvor meget Fremad Amager skulle punge ud for angriberen, men ifølge Helsingør Dagblads oplysninger lå prisen på omkring en kvart million kroner. Et prisleje som også var nok til at hente Søren Henriksen til Vendsyssel tidligere på sommeren.

– Vi ønsker ikke at have for mange af disse klausuler, men det handler om, at når man forhandler løn, så kan der aftales sådan en sum for at lønnen så ikke bliver så stor, mens de spiller i klubben. Det er en vurdering fra gang til gang, men generelt kan jeg sige, at vi bestræber os på, at vi selv kan forhandle salgssummer for vores spillere, siger Finn Moseholm.

Er der flere, som har frikøbsklausuler i kontrakten i den nuværende trup?

– Det har jeg ingen kommentarer til.

Pierre Larsen tog blandt andet til Fremad Amager, fordi han blev tilbudt en fuldtidskontrakt. Det havde han ikke i FCH, men en del af nedrykkernes trup har fuldtidskontrakter.

Større økonomi end før oprykning

Aftaler, der blev lavet, da FCH spillede i Superligaen, og pengene var meget større end de er på dansk fodbolds næstøverste hylde. Nedrykkere får en pose penge med i 1. division, hvor de såkaldte “faldskærmspenge” udgør cirka tre millioner kroner. Der er på flere parametre flere penge i FCH i dag, end sæsonen 2016-2017, hvor FCH senest spillede i rækken.

FCH-bestyrelsen arbejder efter mottoet “vi køber ikke mere fodbold, end vi har penge til”. Sådan er det fortsat, hævder formanden.

Har FCH råd til den trup, der er i dag?

– Ja, siger formanden uden at blinke.

– Vi skal ud og finde nogle penge over denne sæson, men det er vi også overbeviste om, at vi gør, og derfor har vi et budget i denne sæson på cirka 40 procent mere, end da vi senest var i 1. division. I år kommer vi til at ligge på cirka 14 millioner kroner, forklarer Moseholm.

Transfervinduet smækker i, når august bliver til september.

Ifølge FC Helsingørs pressemeddelelse skyldes skiftet, at Pierre Larsen søgte fuldtidskontrakt og garanteret spilletid. Ingen af delene kunne opfyldes i FCH.

Artiklen sidst ændret: 6. august 2018 15:25

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Job i Nordsjælland

Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Rasmus Ebbe 388428 1723690 logo  25.000 win win 19/4 18-april 19
Scandlines auto bizz

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu