Af Kirsten Moth

Gamle sygepleje-værelser skal sættes i stand til boligløse

Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo

Opråbet om voksende mangel på billige boliger i Helsingør får medlem af social- og beskæftigelsesudvalget til at komme med nyt forslag.

BOLIGMANGEL: De fem værelser og en et-værelses lejlighed, der står tomme i de tidligere "sygeplejeboliger" i Fiolgade i Helsingør, skal renoveres nødtørftigt og bruges til det stigende antal hjemløse, der står i kø til en billig lejebolig.

Det forslag vil medlem af Helsingør Kommunes social- og beskæftigelsesudvalg, Allan Berg Mortensen, Enhedslisten, stille, når udvalget mødes første gang efter sommerferien.

- Boligerne er lige nu i en ualmindelig dårlig forfatning og det er ikke boliger, vi skal bruge en masse millioner på. Men vi har brug for meget billige boliger og derfor synes jeg, det er noget, vi kan sætte ganske let i stand og tilbyde en meget lav leje, siger Allan Berg Mortensen.

Boligerne skal tilbydes de borgere, der som den primære udfordring er boligløse.

Opråb fra Stubben

Det er på baggrund af en artikel, som Helsingør Dagblad bragte for nogle dage siden om manglen på billige boliger, der har fået udvalgsformanden til at reagere.

I artiklen kalder lederen Anette Lauritsen, leder af herberget og varmestuen Stubben det skræmmende at opleve det voksende antal kvinder og mænd, der sætter sig i forbindelse med herberget som den allersidste udvej for at få en bolig, de har råd til at betale.

Både erhvervsaktive mænd i 40 til 55-års alderen og et voksende antal kvinder finder i stigende omfang vej til Stubben både i håb om at få et værelse her, eller med ønsket om at få råd og vejledning til, hvordan de skaffer en billig bolig, når de blandt andet ikke har muligheden for at optage et mindre lån til indskud.

Færre flygtninge

På grund af det faldende antal flygtninge, der kommer til Helsingør, er fokus på at bygge små, billige boliger ændret.

- Boligselskabet trak sig i forbindelse med små, billige boliger, som det ville opføre. De eneste nye billige boliger, jeg har kendskab til, er de seks "skæve" nye boliger i Hornbæk. De er dog til en anden målgruppe, hvor der er tale om misbrug. Ellers er det meget svært at finde billige boliger i Helsingør Kommune, erkender Allan Berg Mortensen.

Der var godt 90 hjemløse i Helsingør Kommune ved seneste opgørelse.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 1. september 2018 17:26

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtning til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19
https://www.kunstnershoppen.dk/
Nsnet.dk – læs online
Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
vind salaer

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu