Det 130 meter lange skib er nu trukket væk fra sandbanken syd for Helsingborg.

Af Jesper Munch Nielsen

Kaptajn havde promille på 2,5

BBC Lagos sejlede ind på sandbanke ved Helsingborg, og måske var broen slet ikke bemandet ved grundstødningen.

HELSINGBORG: Ifølge Helsingborgs Dagblad havde kaptajnen på det 130 meter lange fragtskib, der sent fredag gik på grund uden for Råå lidt syd for Helsingborg by, en promille på ikke mindre end 2,5 ved grundstødningen. Det har efterfølgende analyser vist.

Kaptajnen på det store skib lastet med 500 tons hvede satte sig tungt på en sandbanke ved Råå ganske tæt på kysten ved 23.30-tiden. Og den svenske avis skriver, at det er uklart, om broen overhovedet var bemandet, da skibet fredag aften sejlede igennem Øresund. Den svenske kystvagt forsøgte gentagne gange at komme i kontakt med skibet, før det gik på grund, men uden held.

Søndag blev skibet trukket fri fra sandbanken og bugseret ind i Helsingborg Havn. Kaptajnen er blevet anholdt og sigtet for spiritus-sejlads, “groft sjö-fylleri”, som det hedder på svensk.

Ifølge Helsingborgs Dagblad er det nordlige Øresund et sted, hvor der sker mange grundstødninger. Trætte eller berusede folk på broen har ansvaret for den situation, og det er sket 18 gange på de seneste 24 år, skriver avisen.

Det pågældende skib hedder BBC Lagos. Det sejler under flag fra Antigua Barbuda.

jmn

Artiklen sidst ændret: 6. august 2018 16:05

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu