Af Kirsten Moth

Bagermesteren klarer sig med meget lidt søvn

Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side

Menys bagermester i Espergærdecentret, Lars Pedersen, fejrer sit 30 års jubilæum – i samme bageri.

ERHVERV: Der er langt mellem bagere og bagermestre, der kan fejre 30 års jubilæum i samme virksomhed. Vi finder én af de sjældne i supermarkedet Meny i Espergærdecentret. Her fejrer Lars Pedersen nemlig sit 30 års jubilæum.

Han er gået hele vejen, fra lærling, gennem de tre år og fire måneders læretid og nu som mester for afdelingens to konditorer og fire bagere.

Da han begyndte, hed Meny i Espergærdecentret Prima.

Flere købmænd siden

– Det er flere navne og flere købmænd siden, jeg gik ind af døren og begyndte som lærling. Det er også mange nye vejledninger og mange nye tanker siden. Og jeg har altid været glad for at arbejde her. Men generelt er det mest almindelige i dag, at man som bager skifter hvert andet år, siger Lars Pedersen, 47, der i sin tid flyttede fra Helsinge til Espergærde, hvor han fortsat bor med kone og børn.

– Og bedre kan man ikke bo. Espergærde har det hele. Skov, strand, indkøbscenter – og fred og ro, siger bagermesteren.

Det er ikke blot de 30 år i samme virksomhed, der får ham til at skille sig lidt ud. Det er også hans markant lille behov for søvn.

Midt om natten

Arbejdsdagen, hvis man kan kalde det sådan i bagerens tilfælde, begynder klokken 02.15 og slutter normalt mellem klokken 9 og 10 om formiddagen.

Her går Lars Pedersen hjem og tager, hvis han er træt, ca. en time på øjet. Sommetider går han slet ikke i seng.

– Det afhænger lidt af “vejr og vind”, om jeg sover lidt. Jeg går i seng ved 22-tiden og står op igen godt halv to. Jeg har aldrig haft brug for særlig meget søvn. Man vænner sig til den her livsstil efter så mange år.

Discount-konkurrencen

Konkurrencen fra blandt andet discount-butikker skaber i dag nogle af de største udfordringer for bagermesteren.

– Kunderne kigger priser. Det er billigere i Netto og andre lavprisbutikker, hvor vi slås med at skulle tage mere for vores bagværk. Vi bager jo det hele fra bunden og laver alt selv. Det vil blandt andet sige, at vi ikke benytter diverse tilsætninger, som gør, at brødet holder sig længere. Hos os holder brødet i tre-fire dage, så er det det. Men det er prisen for, at det er helt friskt, siger Lars Pedersen, der blandt andet fremhæver Menys forskellige gammeldags rugbrødsopskrifter som noget, han og bageriet er stolte af.

– Som bageri i et supermarked bager vi ugens syv dage og har et stort udvalg, så der er noget for alle, både i brød og kager. Vi arbejder uafhængigt af kæder og kan selv bestemme vores produktudvalg, siger Lars Pedersen.

Artiklen sidst ændret: 7. august 2018 10:39

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Trykkeriloftet topbanner

Job i Nordsjælland

øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
Nsnet.dk – læs online
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger logo
Madam Sprunck/Strejf 220955, 1725351, 25.000 visninger logo/side
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu