Af Pernille Hermann

Fint besøg fra USA

Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger side

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen tog amerikansk kongresdelegation med til Helsingør.

HELSINGØR: I al ubemærkethed gik forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen lørdag formiddag i land på Kongekajen i Helsingør med et større selskab. På kajen ventede en bus og en hel stribe biler i ministerklassen.

Selskabet var blevet sejlet op fra København af Marinehjemmeværnets faste fartøj i Helsingør, MHV 906 Fænø, og i selskabet af mænd i lyseblå skjorter og kasketter sås en lille dame med stort smil og borsalinohat. Det var den nye amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands.

Ministeren og ambassadøren holdt møde med en delegation af amerikanske kongresmedlemmer, som var i Europa for at drøfte “blandt andet forsvars- og sikkerhedspolitiske udfordringer samt den stigende trussel fra Rusland”. Det oplyser ministeriets presseafdeling.

Indblik og forståelse

– Mødet med kongresmedlemmerne var en god mulighed for at give dem en bedre forståelse for danske og europæiske forsvars- og sikkerhedspolitiske positioner, siger Claus Hjort Frederiksen, der i øvrigt var næsten på hjemmebane i Helsingør. Han bor i Humlebæk.

– For mig er det vigtigt at prøve at påvirke den amerikanske debat indefra. Derfor har jeg også mødtes med kongresmedlemmer, da jeg besøgte USA i maj, fortæller ministen.

Claus Hjort Frederiksen har lanceret et nyt initiativ, hvor der gennemføres besøg i Danmark for udvalgte amerikanske forsvars- og sikkerhedspolitiske beslutningstagere – herunder politikere og stabsmedarbejdere fra Kongressen ig fra førende tænketanke og meningsdannere.

Fokus på Østersøen

– Jeg oplever, at der fra amerikansk side er stor interesse i et tættere samarbejde. De er meget interesserede i at høre om vores forsvars- og sikkerhedspolitiske positioner – specielt vores opfattelse af situationen i og omkring Østersøen, siger han i en officiel udtalelse,

Ud over Danmark har den amerikanske kongresdelegation også besøgt Storbritannien, Polen og Litauen. I forbindelse med mødet i Helsingør var de også en tur forbi Fredensborg Slot.

Artiklen sidst ændret: 7. august 2018 10:39

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
Petersen ure-smykker, 373613, 1724569, 25.000 visninger logo
øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu