Af Pernille Hermann

Fint besøg fra USA

KV-Revision, Kunde nr. 280954, Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger side

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen tog amerikansk kongresdelegation med til Helsingør.

HELSINGØR: I al ubemærkethed gik forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen lørdag formiddag i land på Kongekajen i Helsingør med et større selskab. På kajen ventede en bus og en hel stribe biler i ministerklassen.

Selskabet var blevet sejlet op fra København af Marinehjemmeværnets faste fartøj i Helsingør, MHV 906 Fænø, og i selskabet af mænd i lyseblå skjorter og kasketter sås en lille dame med stort smil og borsalinohat. Det var den nye amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands.

Ministeren og ambassadøren holdt møde med en delegation af amerikanske kongresmedlemmer, som var i Europa for at drøfte "blandt andet forsvars- og sikkerhedspolitiske udfordringer samt den stigende trussel fra Rusland". Det oplyser ministeriets presseafdeling.

Indblik og forståelse

- Mødet med kongresmedlemmerne var en god mulighed for at give dem en bedre forståelse for danske og europæiske forsvars- og sikkerhedspolitiske positioner, siger Claus Hjort Frederiksen, der i øvrigt var næsten på hjemmebane i Helsingør. Han bor i Humlebæk.

- For mig er det vigtigt at prøve at påvirke den amerikanske debat indefra. Derfor har jeg også mødtes med kongresmedlemmer, da jeg besøgte USA i maj, fortæller ministen.

Claus Hjort Frederiksen har lanceret et nyt initiativ, hvor der gennemføres besøg i Danmark for udvalgte amerikanske forsvars- og sikkerhedspolitiske beslutningstagere - herunder politikere og stabsmedarbejdere fra Kongressen ig fra førende tænketanke og meningsdannere.

Fokus på Østersøen

- Jeg oplever, at der fra amerikansk side er stor interesse i et tættere samarbejde. De er meget interesserede i at høre om vores forsvars- og sikkerhedspolitiske positioner - specielt vores opfattelse af situationen i og omkring Østersøen, siger han i en officiel udtalelse,

Ud over Danmark har den amerikanske kongresdelegation også besøgt Storbritannien, Polen og Litauen. I forbindelse med mødet i Helsingør var de også en tur forbi Fredensborg Slot.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 7. august 2018 10:39

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Skydeselskabet Kunde nr. 373553 Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo
Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
Hgør Teater, Kulturnat 1734966 til 28/9
Euronics win win top 30.000 16/4- 18-april 19 1723144

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu